"Više se ne bojimo ekipa koje u svojim redovima imaju igrače poput Džeke i Pjanića"
Steven Davis je poručio da je Sjeverna Irska danas stasala kao reprezentacija i da uživaju u svim uspjesima koje su ostvarili u prethodnim godinama

Jasna poruka kapitena Sjeverne Irske

"Više se ne bojimo ekipa koje u svojim redovima imaju igrače poput Džeke i Pjanića"

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra u gostima protiv Sjeverne Irske utakmicu prvog kola Lige nacija.

Zmajevi žele pobjedom otvoriti put u Ligi nacija, a također bi to bio najbolji mogući početak za Roberta Prosinečkog kojem je ovo debi na našoj klupi što se tiče takmičarskih utakmica. Međutim, iz tabora Sjeverne Irske šalju jasne poruke da neće tek tako lako dopustiti da bodovi odu iz Belfasta.

Kapiten ove ekipe Steva Davis je poručio da je veoma bitno da njegov tim s pobjedom krene u novo UEFA-ino takmičenje. Davis je izjavio da njegov tim zna šta ih danas očekuje protiv BiH, te da su spremni za okršaj na Windsor Parku.

"Od velikog je značaja dobro krenuti posebno kada je ovo takmičenje u kojem nema puno utakmica i ako pobijedite u prvom meču onda ste u dobroj situaciji. Očekuje nas danas veliki test protiv nekoliko vrhunskih igrača i to će biti test za nas da pokažemo najviše što možemo pred svojim navijačima", rekao je Davis, te dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Više se ne bojimo okršaja protiv ovakvih ekipa gdje imate igrače poput Džeke i Pjanića jer smo i mi dosta napredovali. Prije smo sa strahom ulazili u takve utakmice i često gubili, ali sada je to drugačije. Pobijeđivali smo jake reprezentacije što nam je vratilo vjeru i prethodnih godina zaista uživamo u uspjesima s reprezentacijom".

Podsjećamo, utakmica između Sjeverne Irske i Bosne i Hercegovine igra se danas od 15 sati.

Top Komentari

Jadnimi
Uopšte ne trebamo razmišljati, o njima, naše je da odigramo dobro, i pobjeda je tu.Ekipa nam je kvalitetnija, jeste da imamo problema zbog nedostatka nekih odbrambenih igrača, ali danas se utakmica odlućuje na sredini, a tu smo jigrački jaći, treba im otparirati i u trkačkom djelu.
9 2
gladijajator
dobar i ti jarane
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi