U Liverpoolu ozvaničen prvi januarski transfer
FOTO: EPA

Počelo je uzbudljivo

U Liverpoolu ozvaničen prvi januarski transfer

Haris Zilić

Ozvaničen je i prvi transfer u 2022. godini.

Everton je prije nekoliko minuta ozvaničio saradnju sa reprezentativcem Ukrajine, 22-godišnjim Vitaliyem Mykolenkom.

Mykolenko je dijete Dynama iz Kyeva gdje je prošao sve omladinske kategorije, igrao za prvi tim, a Karamele su ukrajinskom velikanu paltile 17 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti fudbaler igra na poziciji stopera i lijevog beka, a sa Evertonom je potpisao ugovor do 2026. godine i trebao bi predstavljati ozbiljno pojačanje za ekipu iz plavog dijela Liverpoola.

Sada već bivši fudbaler Dynama iz Kyeva ima 21 upisan nastup za reprezentaciju Ukrajine, a Everton je u borbi za njegov potpis pobijedio klubove iz Serije A, kao i španski Villareal.

Top Komentari

Lewa_9
kakav glupi clickbait, sramota ste za novinarsku profesiju
5 0
Miskee
Sta vam je? Mogli ste napisati Everton je ozvanicio prvi transfer, svaki klub ima svoje ime
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi