Vitesse savladao Ajax, remi Feyenoorda i Twentea

20. kolo Eredivisie

Vitesse savladao Ajax, remi Feyenoorda i Twentea

Amsterdamski Ajax poražen je u 20. kolu holandske Eredivisie na gostovanju kod Vitessea.

Gosti su poveli autogolom Kashie u 33. minuti susreta, a sa minimalnom prednošću gostiju se otišlo i na odmor.

 

U 64. minuti Ajax je preko Eriksena povisio na 0:2, ali je Vitesse samo četiri minute kasnije uspio da smanji na 1:2. Jansen je bio strijelac.

 

U 79. minuti domaća ekipa postiže pogodak za poravnanje. Strijelac je bio Van Aanholt. Dvije minute kasnije Vitesse je napravio potpuni preokret.

 

Ibara je na asistenciju Van Ginkela pogodio za konačnih 3:2 i velika tri boda svoje ekipe.

 

Feyenoord i Twente su također odigrali veliki derbi danas, ali nakon 90. minuta golova, a samim tim i pobjednika nije bilo.

 

Utrech je na svom terenu dočekao i savladao fenjeraša Willem rezultatom 3:1.

 

Prvih 45 minuta nije donijelo pogotke, a u nastavku susreta samo su tri minute trebale domaćima da dođu do prednost. Gol je na asistenciju Duplana postigao Kali. 

 

Duplan se i sam upisao u listu strijelaca u 67. minuti, a treći gol za domaće postigao je Schepers koji je u igru ušao samo minut ranije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

Konačnih 3:1 djelo je Haemhoutsa u 90. minuti susreta.








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.