Vitez bez šanse u Krupi

Trijumf domaćina

Vitez bez šanse u Krupi

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe savladali su Vitez sa 3:0 u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Krupa je od samog početka krenula žestoko prema golu gostiju i takva ofanzivna igra im se isplatila već u 16. minuti meča. Ljubenović je završio sjajnu akciju domaćeg tima pogotkom za 1:0.

Nije tim Slobodana Starčevića stao ni nakon postignutog gola. Nastavili su sa napadima, a mreža gostiju se ponovo zatresla u 33. minuti. Ovog puta je pogodio Barić za prednost od 2:0 nakon prvih 45 minuta ovog duela.

Nastavak donosi nešto mirninu utakmicu. Domaći su Vitezu prepustili sredinu terena, a terensku inicijativu izabranici Branka Karačića jednostavno nisu znali pretvoriti  u gol koji bi ih vratio u meč.

Krupa je sa druge strane čekala šansu za gol iz kontri. Mirno su zaustavljali sve napade gostiju iz Viteza i na kraju su uspjeli da u prvoj minuti nadoknade dođu do trećeg gola. Grešku odbrane je iskoristio Dabić koji pogađa za konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Krupa - Vitez 3:0 (Ljubenović 16', Barić 33', Dabić 90+1')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Fejzić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Fajić, Barić. VITEZ: Ćutahija, Stanić, Tipurić, Novak, Peko, Zukić, Karić, Brekalo, Đerić, Vuković, Šantić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi