Vitez bogatiji za trenera sa UEFA PRO licencom: Petrović odbranio diplomski rad

Veliko priznanje za trenera u NK Vitez

Vitez bogatiji za trenera sa UEFA PRO licencom: Petrović odbranio diplomski rad

S. Mlaćo

Svečano je protekle sedmice bile u Centru za edukaciju NS/FS BiH. Naime, vlasnik UEFA PRO licence između ostalih postao je i Veseljko Petrović, sadašnji trener u omladinskom pogonu NK Vitez, nekadašnji direktor ovog kluba, kao i bivši trener u prvom timu.

Petrović je stažiranje odradio u austrijskom Rapidu iz Beča, a tema diplomskog rada bila je "Analiza rada menadžmenta,organizacije,stručnog rada u I timu i Omladinskom pogonu austrijskog nogometnog kluba SK Rapid" - Beč".

Svakako da se radi o stručnjaku koji predstavlja budućnost kada je trenerski posao u našoj zemlji u pitanju, a nakon dobijanja UEFA PRO licence nije krio zadovoljstvo.

Sigurno da ovim uspjehom mogu biti sretni i u NK Vitez, članu Prve lige FBiH,  s obzirom da su dobili trenera sa UEFA Pro licencom, najvećim trenerskim zvanjem.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi