Vitez slavio iz penala, Travnik ubjedljiv, Pihura junak Iskre

Druga liga Zapad

Vitez slavio iz penala, Travnik ubjedljiv, Pihura junak Iskre

S. Mlaćo

Danas je počeo drugi dio sezone u Drugoj ligi Zapad. Jesenji prvak FK Vitez dugo se mučio protiv NK Krajišnika. 

Jedini pogodak domaći su postigli preko Admira Zukana u 89. minuti sa 11 metara. Glavni sudija ovog meča bio je Antonio Tomić iz Kreševa.

Podgrmeč je bio ubjedljiv protiv Brekovice. Završilo je 5:0. Domaći su nakon prvih 45 minuta imali vodstvo 2:0 pogocima Kenana Vučkića i Harisa Medžedovića, da bi u drugom dijelu publika vidjela još tri pogotka.

Po jednom su mrežu Ismara Begića zatresli Haris Medžedović, Mirza Kazić i Adnan Karić.

Kvalitetan posao na ovom susretu odradila je sudijska trojka na čelu sa Ernadom Kormanom iz Bugojna. Njegovi pomoćnici bili su Alen Serdarević (Vitez) i Almir Bašić (Bugojno).

Bugojanska Iskra proživljava teške dane. Bugojanci su danas ugostili Rudar iz Han Bile. Gosti su poveli u 58. minuti pogotkom Bekira Grabusa, a za izjednačenje je zaslužan autogolom Irhad Bajramović.

Junak domaćih do kraja sa dva pogotka bio je Haris Pihura.

Sjajno otvaranje drugog dijela sezone imao je i NK Travnik. Veziri su danas deklasirali Busovaču 6:0.

Kršić je doveo Travnik u vodstvo, a na 2:0 je povisio Goloman već u 15. minuti. Do kraja prvog poluvremena mrežu Kurtića trese i Josip Čakić, koji je danas pružao sjajnu partiju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

U drugom poluvremenu po jedan pogodak Amera Torlaka, Marka Baltića i Emira Baltića.

Sutra se igraju preostala dva susreta ovog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi