Vitezov negativni rekord konačno je prekinut golom Boje

U meču protiv GOŠK-a

Vitezov negativni rekord konačno je prekinut golom Boje

S. Mlaćo

Nogometaši Viteza jučer su napravili pravu malu senzaciju i došli do boda na gostovanju kod GOŠK-a (1:1). Vitežani su već odavno siguran putnik za niži rang, ali to ih nije spriječilo da jučer pruže dobru partiju, te dodatno zakuhaju borbu za opstanak u Premijer ligi.

Jedini pogodak za goste djelo je 20-godišnjeg Petra Boje koji je u matirao Kozića u 73. minuti.

Boji je ovo bio drugi pogodak ove sezone, ali svakako je zanimljivo da je i prvi Viteza ove sezone, te ujedno i prvi gostujući bod.

Vitez u gostujućim utakmica ima skor od jednog remija i 13 poraza, te gol razliku 1:26. Kada je ukupna tabela u pitanju Vitez je posljednjeplasirani sa devet osvojenih bodova i gol razlikom 10:51.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu ugostit će Mladost Doboj Kakanj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi