Stigao na velika vrata za 40 miliona eura, a sada ga Xavi i Deco tjeraju iz Barcelone
Vitor Roque na ljeto napušta Barcelonu.

Roque na izlaznim vratima

Stigao na velika vrata za 40 miliona eura, a sada ga Xavi i Deco tjeraju iz Barcelone

Eldar Ganibegović

Mladog igrača iz Brazila Barcelona je u toku krize u kakvoj se nalazi platila 40 miliona eura, a na već na ljeto će napustiti klub.

Sezona uskoro završava, te će početi ljetni prijelazni rok. Poznato je ime koje će gotovo sigurno otići iz Barcelone.

Iako je stigao prije samo nekoliko mjeseci, u januaru 2024. godine, Vitor Roque na ljeto će napustiti klub.

Nakon samo 310 odigranih minuta za Barcelonu (13 nastupa u svim takmičenjima) i dva pogotka koliko je postigao, dolazi kraj.

Naime, sportski direktor Deco je odlučio da Brazilac neće ostati u Barceloni i zatražio je od agenata ili posudbu ili transfer.

Xavi Hernandez također smatra da Vitor Roque nije pouzdan igrač, a s trenerom Barcelone slaže se i sportski menadžment.

Oglasi

Sada ostaje samo da sačekamo i vidimo gdje će Vitor Roque nastaviti karijeru. Budućnost 19-godišnjaka ne izgleda svijetla u ovom momentu.

"Unatoč činjenici da je jedna od njegovih prednosti mentalna snaga, situacija koju doživljava u Barci ima ogroman utjecaj na njega, a njegovi najbliži priznaju da igraču nikako ne ide", piše Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ljudi bliski Xaviju Hernandezu čak tvrde kako trener Barcelone niti ne razgovara s ovim momkom, pa je odlazak Brazilca iz tako nezdrave sredine za njega jedina logična opcija.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/vitor-roque-barcelona/473981[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Baš naprotiv! Budućnost mu je baš svijetla jer traži klub gdje će igrati standardno. A mnogo mladih igrača koji su postali vrhunski su išli na pozajmice...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti