Barcelona predstavila novo pojačanje - Stigao je spektakularni 'Tigar'

Potpisao Vitor Roque

Barcelona predstavila novo pojačanje - Stigao je spektakularni 'Tigar' · Zvanično

Midhat Šljivak

Brazilski napadač Vitor Roque (18) novi je igrač Barcelone. Talentovani fudbaler je s katalonskim velikanom potpisao sedmogodišnji ugovor.

Vitor Roque novi je igrač Barcelone. Katalonski velikan završio je transfer ovog 18-godišnjaka koji dolazi iz redova Athletico Paranaensea.

Barca će za usluge ovog mladog napadača izdvojiti ukupno 45 miliona eura, dok je on dogovorio platu od tri miliona eura godišnje.

Vitor Roque je velika nada brazilskog fudbala. Neki ga ček porede s čuvenim Ronaldom i predviđa mu se blistava budućnost.

"Fenomeno. Ne treba više ništa reći", rekao je sportski radnik Gustavo Grossi i nastavlja.

Oglasi

"On je jedini fudbaler koji zaista može postati novi Ronaldo Nazario. Ima sve što je imao i Ronaldo - brzinu, tehniku, vrhunski završnicu i iznadprosječan pobjednički karakter", tvrdi Grossi.

Vitor Roque je profesionalnu karijeru počeo u Cruzeiru čiji je vlasnik upravo legendarni Ronaldo, ali je prošle godine napustio klub i prešao u Athletico za četiri miliona dolara.

'Mali Tigar' je ove sezone u drestu Athletico Paranaensea odigrao ukupno 30 utakmica i ima učinak od 15 pogodaka i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac će se naredne sezone pridružiti Barceloni i predstavljat će konkurenciju Robertu Lewandowskom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Garant ga je bijeda kupila na 48 rata.
3 2
faris1982
Ma ta će Madridska sirotinja D:.....Hajmo krenite se pecat 3,2,1 sad...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi