Od čuvenog stadiona ostala je samo hrpa ruševina

Camp Nou se ruši

Od čuvenog stadiona ostala je samo hrpa ruševina

Midhat Šljivak

Kultni stadion na kojem je prethodnih 65 godina utakmice igrala Barcelona, Camp Nou, polako nestaje. Rušenje stadiona već je započelo, a na njegovim temeljima bi do 2026. godine trebao nastati 'Novi Camp Nou'.

Čuveni Camp Nou stadion se polako ruši. Mašine i bageri uveliko rade na rušenju kultnog objekta koji će u narednim godinama imati posve novi izgled.

Barcelona je protiv Mallorce odigrala posljednju prvenstvu na starom stadionu. Odmah je počelo njegovo renoviranje koje će trajati naredne tri godine.

A slike s legendarnog stadiona trenutno djeluju veoma tužno. Camp Nou je postao prava ruševina, a mašine i bageri iz dana u dan obavljaju posao kojeg imaju.

Oglasi

Katalonski velikan će u narednim godinama domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu, poznatijem kao Montjuic. Kapacitet ovog stadiona je gotovo 56.000 sjedećih mjesta.

Radovi na izgradnji 'Novog Camp Noua' trebali bi trajati do 2026. godine. Kapacitet će biti uvećan na 105.000 sjedećih mjesta, a kompletan projekat nazvan 'Espai' Barca' košta oko dvije milijarde eura.

Projekat Espai Barca donijet će i dosta popratnih objekata. Pored stadiona će biti hoteli i upravna zgrada kluba, a novi dom dobit će i košarkaši Barcelone koji su igrali u Palau Blaugrani.

Generacije navijača ovog kluba pamtit će stadion. Mnogi su doživjeli nevjerovatna iskustva tu i definitivno će zauvijek ostati u srcima navijača Barcelone.

Ostaje nam da vidimo kako će se fudbaleri Barcelone snaći na Montjuicu u naredne tri godine. Sigurno neće biti isti osjećaj kao na terenu gdje su navikli igrati, ali morat će se navići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca će u narednoj sezoni braniti naslov prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PitBull1921
@sloboda2 Pa ****te i igman i sloga i posušje...Ko prvo nikad nismo izgubili od Posušja i SLOGE, to je jedna stvar 2. stvar je ta ne spominješ da smo mi te klubove dobijali ili u revanšu ili u prvom meču, samo to krišom i igrom slučaja izbjegavaš i kao 3. koga boli penis što smi izgubili od Igmana, Željo Evropu igraaaaaa, gdje su ti što su nas pobjeđivali ali kad već to spominješ samo ću ti reć, vi VI, hej, kako ti se ne da ništa prekrit, Posušje vas dobijalo 2 puta u minuloj sezoni, Sloga vas kući dobila, Sarajevo... , Zrinjski vas 4-1 dobio, Borac vas trpo, Željo vas trpo, Sloga vas iz kupa izbaci, al bitno je da ste Baton Sarajevo pobijedili a?? Tim se vi hvalite, da ste tamo trećeligaša nabili, to je bitno, nabite prave Sarajevske timove u ligi, a ne u kupu i na kraju krajeva haveru haveru, vi ste ispali a Željo je u Evropi, shvataš li razliku??? Vas bi Minsk sest nula šutno na tUšnju
0 0
sloboda2
Kakav klub takav i stadion trenutno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi