Katalonija bruji o kontroverznoj objavi supruge "novog Ronalda" kojem Xavi ne da da igra

Sve je jasno

Katalonija bruji o kontroverznoj objavi supruge "novog Ronalda" kojem Xavi ne da da igra

Edmir Škorić

Barcelona je u subotu poražena od Girone sa 4:2 u 34. kolu španske La Lige, što je dovelo do toga da četiri kola prije kraja Real Madrid postane prvak.

Real je najprije slavio s 3:0 protiv Cadiza, a potom je samo čekao da Barca ne pobijedi u gostima kod Girone, koja je na kraju trijumfovala sa 4:2 i tako Madriđanima obezbijedila veliko slavlje prije uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna.

Talentovani napadač Vitor Roque (19) bio je neiskorištena zamjena u utakmici protiv Girone, a Brazilac je od dolaska u Kataloniju od januara digrao samo 310 minuta . Za njegov transfer iz Athletico Paranaensea Barcelona je platila čak 40 miliona eura.

Xavi uopće nije iskoristio Roquea u porazu od Girone, iako su Barceloni bili potrebni golovi da preokrene utakmicu i odgodi proslavi velikog rivala u glavnom gradu Španije. Pričuve koje je katalonski trener pozvao su Pedri, Raphinha, Oriol Romeu, Ferran Torres i Joao Felix.

Supruga Vitora Roquea vidjela je kako je brazilski napadač ostao neiskorišten kao zamjena po četvrti put u isto toliko utakmica, te je objavila tri emotikona na društvenim mrežama.

Oglasi

Dayana Lins Roque, koja je u braku sa mladim napadačem Barcelone, ovom je objavom izazvala puno kontroverzi jer se smatra da je to bila indirektna poruka Xaviju.

Prvi od emotikona bio je onaj koji ne želi gledati, drugi onaj koji pokriva usta kao gesta iznenađenja i treći, onaj koji svima govori da ušute uz pomalo podrugljiv osmijeh.

Barcelona je Roquea dovela kao nasljednika legendarnog Ronalda, s kojim ga porede, ali mladić se nije naigrao u Kataloniji.

Roque je prošle sezone odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima za Atletico. Zabio je 21 gol, a osam puta je asistirao. Debitovao je za seniorsku reprezentaciju Brazila.

Oglasi

Nasljednik Ronalda mora na posudbu?

Barcelona ga planira poslati na posudbu i to unutar Španije kako bi im bio "na oku". Xavi ne favorizuje Roquea previše, ali poručio je nedavno da je potrebno vrijeme da se Brazilac uklopi u novi tim i novu sredinu, te da je siguran da će pokazati svoj kvalitet kada za to dođe vrijeme.

Španski mediji navode da je Roque imao razgovor s čelnicima kluba koji su mu rekli da je najbolje da ide na posudbu i da on protiv toga nema ništa, te da je sam predložio da je najbolje da ostane u Španiji kako bi se što bolje adaptirao na tu sredinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Roque smatra da bi igranjem za klub u La Ligi lakše mogao da se dokaže i čelnicima Barcelone, a kako stvari stoje pronalazak novog tima neće biti problem.

Već su se pojavile informacije da Roquea u svom timu želi Betis koji je i ranije sarađivao uspješno s Barcelonom kada su u pitanju posudbe, te nije tajna da ova dva kluba imaju veoma dobru saradnju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi