Vječito pitanje: Premier liga ili La liga?
Duel Virgila Van Dijka i Garetha Balea u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka u kojem je Kraljeski klub bio uspješniji rezultatom 3:1 FOTO: EPA

Vječito pitanje: Premier liga ili La liga?

Razlika u konkurenciji

S. Grebović

Igrači iz Primere i Premiershipa nam nude mnoštvo zanimljivih dvoboja i sjajnih golova iz vikenda u vikend, a od tuda i vječita polemika, koja je liga bolja i kvalitetnija?

Valencija predvođena sjajnom generacijom Aimar, Marchena, Albelda i drugi je prva prošla kroz cilj španske La lige u sezoni 2003./2004. Od tada, narednih 16 sezona Real Madrid i Barcelona su se non stop smjenjivale kada je u pitanju ime šampiona, izuzev Atletica koji je bio prvak 2014. godine.

U Engleskoj je došta šarolikiji spisak osvajača lige. Proteklu deceniju su pored londonskog Chelsea ponajviše obilježili klubovi iz Manchestera, a čitav fudbalski i sportski svijet je u sezoni 2015./2016. zadivio maleni Leicester, koji je te godine senazionalno stigao do naslova prvaka u konkurenciji neuporedivo bogatijih ekipa. To je isto kao da u Španiji pehar podigne, recimo, Real Sociedad, što je priznaćete gotovo nemoguće.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
1. Premier Liga 2. ---- 3. ---- 4. Championship 5. La Liga, Bundesliga
86 30
pogba69
Besmisleno je porediti Englesku sa bilo kojom drugom ligom na svijetu.
81 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi