Vjerovali ili ne, Divock Origi je ime dobio po legendarnom košarkašu iz našeg komšiluka

Ko bi rekao?

Vjerovali ili ne, Divock Origi je ime dobio po legendarnom košarkašu iz našeg komšiluka

Samozatajni heroj Liverpoola, Divock Origi, čovjek za velike utakmice, krajem prošlog mjeseca je odgovarao na "bezbroj" pitanja navijača.

Sve je organizovao Bleacher Report, a Belgijancu kenijskih korijena nije bilo teško odgovoriti na zaista veliki broj pitanja koji je pristigao putem društvenih mreža.

Od njih, nama je najzanimljivije ono o Origijevom imenu - Divock.

Do sada je inspiracija roditelja napadača Liverpoola za ime Divock "prošla ispod radara", ali je ipak zapala za oko medijima u komšiluku, pa se u članku Bleacher Reporta sa Origijevim odgovorima valjalo uvjeriti da je zaista dobio ime po Vladi Divcu - legendarnom košarkašu iz Prijepolja (Srbija), a danas generalnom menadžeru Sacramento Kingsa.

Vlade Divac je kao igrač obilježio jednu eru Sacramento Kingsa, a Divockovi roditelji su očigledno bili obožavatelji NBA košarke - baš kao što je i on sam, kako je otkrio odgovarajući na pitanja navijača.

Dakle, napadač Liverpoola je dobio ime po Divcu, tako što su njegovi roditelji "prilagodili" prezime legendarnog Košarkaša.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan korisnik društvenih mreža je pitao Origija da li ima njegov blagoslov da svoje prvo dijete nazove Divock?

"Da, naravno. Nema problema. Već sam vidio nekoliko ljudi koji su to uradili. To ime je došlo od imena Vlade Divac. Moji roditelji su ga gledali kako igra i željeli su u određenoj mjeri personalizovati njegovo ime i tako me nazvati", poručio je Oirigi i otkrio zanimljiv podatak.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi