Vjerovali ili ne: Rus pobjedu proslavio sa ukrajinskom zastavom

Zlobin podržao Ukrajince

Vjerovali ili ne: Rus pobjedu proslavio sa ukrajinskom zastavom

Edmir Škorić

Ruski golman Ivan Zlobin pozirao je sa ukrajinskom zastavom u rukama.

U toku je ruska invazija u Ukrajini, no za razliku od Vladimira Putina i njegovih istomišljenika, mnogi Rusi smatraju da je rat suvišan i da je neophodan mir, a neki ruski sportisti javno su se oglasili i podržali Ukrajinu.

Međutim, čini se da je golman portugalskog Famalicaa otišao korak dalje. Ivan Zlobin, Rus koji brani za Famalicao, pozirao je sa zastavom Ukrajine nakon 2:1 pobjede nad Tondelom u 24. kolu portugalskog prvenstva.

Zlobin je rezervni golman jedanaestoplasirane ekipe u Portugalu, a na tribinama se družio sa Ukrajincem koji je sa sobom donio zastavu zemlje u kojoj pet dana neprekidno traje rat.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Postoji još nekoliko ruskih sportista koji su slali poruke za mir, a posebno se tu misli na nogometaša Fedora Smolova i tenisere Daniila Medvedeva te Andreja Rubljova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi