Vjerovali ili ne: Suspendovani sudija proglašen najboljim od strane kolega
Suspendovan nakon što je napravio potez koji se ne viđa na fudbalskim terenima (Foto: EPA)

Chapron najbolji u Francuskoj

Vjerovali ili ne: Suspendovani sudija proglašen najboljim od strane kolega

Midhat Šljivak

Francuski sudija Tony Chapron napravio je neviđen potez početkom januara kada je namjerno pokušao udariti fudbalera Nantesa Diega Carlosa u meču sa PSG-om.

Nakon što ga je ovaj fudbaler vraćajući se u odbranu slučajno sapleo, Chapron je reagovao posve neočekivano i pokušao je udariti ovog igrača Nantesa, a zatim mu je na opće iznenađenje svih pokazao crveni karton.

Ova odluka je podigla veliku prašinu u Francuskoj. Čelnici Ligue 1 odlučili su da ovog sudiju izbace sa liste do kraja sezone i on je tu odluku prihvatio bez puno pompe.

Ipak, iako ne sudi već više od četiri mjeseca, Chapron je dobio nagradu za najboljeg u Francuskoj. Kolege sudije su ga iz solidarnosti proglasile najboljim i na taj način su mu pružile podršku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zaista rijedak slučaj koji se ne viđa često u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije