"Vjerovao sam da će Bog napraviti čudo"

Lucas Moura o ludom meču s Ajaxom

"Vjerovao sam da će Bog napraviti čudo"

Edmir Škorić

Lucas Moura nije mogao ni sanjati da će jednog dana zabiti tri gola u polufinalu i da će igrati finale Lige prvaka.

Brazilac je dao sva tr igola u pobjedi Tottenhama nad Ajaxom (3:2) u Amsterdamu. Režirao je veliki preokret Spursa i uz to zabio gol u 96. minuti za šokantan plasman u finale londonskog kluba, a tamo ga čeka Liverpool.

Moura je u intervjuu za brazilsku verziju ESPN-a govorio o čarobnoj amsterdamskoj noći, rekavši da "živi svoj san".

"Živim u snu, čovječe. Nemoguće je objasniti šta sada osjećam. O tome sam uvijek sanjao, uvijek sam vjrovao da ću jednog dana igrati finale Lige prvaka", rekao je Lucas.

"Ali čak ni u mojim najboljim snovima nisam mogao zamisliti da bi se to odvijalo onako kako je išlo u srijedu navečer. Tri gola, jedan u posljednjoj sekundi za finale. Nevjerovatno. Ovo može da ponudi samo nogomet. Ovo je zaista bio poseban dan, najekstremniji u mojoj karijeri. Ostat će uvijek u mom srcu".

A šta je bilo u svlačionici tokom poluvremena, gdje je Tottenham gubio 2:0 i praktično bio 'out'?

"Svlačionica je bila razočarana nakon prvog poluvremena jer, po mom mišljenju, igrali smo dobro. Imali smo neke šanse ali ih nismo pretvorili u golove. Onda smo primili dva i bilo nam je svima teško. U svlačionici su neki tipovi glasno govorili da ne smijemo propustiti takve vrste prilika. Harry Kane nam je sam pokušao dati motivaciju".

Ključan je bio i govor Mauricija Pochettina...

"Poch je bio stvarno smiren. Zadržao je svoj stav, otišao na tablu i nacrtao zamjene. Rekao nam je kako ćemo igrati u drugom dijelu. Rekao je da moramo da zabijamo golove i da više tu nema puno taktike, da moramo da pokažemo srce i da se borimo 45 minuta, da to bude nešto najbolje u našem životu. To smo i učinili", ispričao je Brazilac.

Slavlje je bilo nezapamćeno.

"Uh, tulumarenje, pa svlačionica, bacanje vode u zrak, pravljenje nereda, ples, muzika, sretni ljudi, poneki i šamar od sreće. Čovječe, neću to nikada zaboraviti. Nikada prije nisam govorio engleski kao sada. Vožnja autobusom do aerodroma, slavlje... Čarobno nešto. Ne znamo kada ćemo to ponovo doživjeti, pa moramo da uživamo koliko god možemo. Ovo je za mene i mnoge moje saigrače najveći trenutak u životu i karijeri. Kada sam stigao kući, samo sam zagrlio moju suprugu. Samo par sati prije zabio sam tri gola i odveo Tottenham u finale Lige prvaka. Činilo se kao da sam bio u filmu. To samo nogomet pruža. To je sport i zato ga volim. Mogu samo da zahvalim Bogu za sve", tvrdi Moura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sam Moura je prošao neke nestvarne momente u Ligi prvaka.

"Bio sam na terenu kada je PSG izgubio sa 6:1 od Barcelone i ispao iz Lige prvaka. Znate svi o tim mečevima... Također, sjedio sam na klupi kada je u četvrtfinalu Sterling zabio gol za City, ali je on poništen zbog ofsajda i mi smo prošli u polufinale. Evo, sada sam ja zabio gol u 96. minuti... Sve to donosi velike radosti i tuge, ogromne emocije. Možda vam zvuči nevjerovatno, ali sam vjerovao u srijedu u pobjedu čak i kod 0:2. Vjerovao sam da će Bog napraviti čudo, da ćemo doći do pobjede...", zaključuje Moura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi