"Moja najveća greška u karijeri bila je kada sam potpisao za Inter"

Darko Pančev priznao

"Moja najveća greška u karijeri bila je kada sam potpisao za Inter"

Legenda Crvene zvezde i makedonskog fudbala Darko Pančev prisjetio se svoje najveće greške u karijeri.

Pančev je bio član generacije Crvene zvezde koja se 1991. godine popela na krov Evrope pa kasnije i svijeta. Godinu dana kasnije napravio je transfer i odlučio se za milanski Inter.

Tu je proveo tri sezone za zaborav i karijera je propala. Zbog toga je i logično da smatra kako mu je prelazak u redove Nerazzurra bio najveća greška. Prisjeća se da je imao i brojne druge ponude...

"Moja najveća greška bila je prelazak u Inter", kaže Pančev za Gola i dodaje: "Otišao sam u tim u kojem je bila loša atmosfera, tim koji je igrao defanzivan nogomet i kao stranca su me gledali drugačije. Mislim da me nisu dovoljno podržavali kako bih se adaptirao lako".

"Ali, greška je moja, je sam mogao da odem u timove kao što su Real Madrid, Barcelona ili Manchester United koji su me stalno pratili u tom periodu", dodaje Makedonac.

Smatra i da su italijanski mediji bili previše grubi prema njemu, odnosno da su ga previše kritikovali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, naravno. Nisu bili ljubazni ni najmanje. Ali, kada se vratim u prošlost s ove tačke gledišta, jasno mi je da će njihovi novinari više štititi interes Inter nego moj. Ja sam bio žrtva cijele te igre".

Pančev je u Interu igrao do 1995. godine, kasnije je prešao u Fortunu iz Dusseldorfa pa je na kraju karijere igrao i za švicarski Sion. Ipak, nigdje nije ostavio ni približan trag kao u Crvenoj zvezdi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi