Vladan Danilović dobio nagradu za najboljeg igrača u 2022. godini
Velika čast za reprezentativca Bosne i Hercegovine. (Foto: Facebook - Vladan Danilović)

Na rođendan Nacionala

Vladan Danilović dobio nagradu za najboljeg igrača u 2022. godini

E. Ganibegović

Portugalski Nacional slavi 112 godina postojanja, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Danilović dobio je laskavo priznanje povodom rođendana kluba.

Povodom 112. rođendana portugalskog Nacionala održana je ceremonija i na njoj su podijeljene su brojne nagrade i priznanja.

Birali su se pojedinci iz različitih oblasti, a jedna od nagrada otišla je u ruke reprezentativca Bosne i Hercegovine Vladana Danilovića.

Bivši fudbaler banjalučkog Borca dobio je nagradu za najboljeg igrača Nacionala u 2022. godini.

Um muito obrigado ao grupo "Os-Alvi-Negros" por ter sido elegido o atleta profissional da época 21/22 . "Não há gente como a gente" 🖤🤍

Posted by Vladan Danilovic on Thursday, December 8, 2022

"Čast mi je i ponosan sam što sam dobio jedno ovakvo priznanje. Trudit ću se i u budućnosti da budem što bolji i da dajem maksimum od sebe za ovaj klub", rekao je Danilović za SportSport.ba.

Podsjetimo, Danilović je u Nacional otišao 2020. godine iz banjalučkog Borca gdje se afirmisao nakon što je kao tinejdžer u Banja Luku stigao iz Foče.

Iste godine debitovao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju je do sada nastupio sedam puta.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ove sezone je u dresu Nacionala odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i postigao četiri pogotka.

Ugovor s Nacionalom ističe mu u ljeto 2024. godine, no prema igrama koje pruža u Portugalu ne treba iznenaditi ako ga uskoro vidimo u nekom jačem klubu.

Top Komentari

E.Car
Nisam ga pratio od kako je napustio Borac ali izgleda da nije loš, barem za drugu ligu portugalskog prvenstva. Znamo da tu nisu uspjeli veliki talenti sa Koševa.
4 2
Arnel925
Svaka čast majstore! Samo nastavi tako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi