Vladan Kovačević ne ide u redove velikana: Oni su se odlučili za Nijemca!
Foto - EPA

Anderlecht odabrao drugog golmana

Vladan Kovačević ne ide u redove velikana: Oni su se odlučili za Nijemca!

M. Šljivak

Golman FK Sarajevo Vladan Kovačević prethodnih mjeseci se povezivao s potencijalnim transferom u redove belgijskog velikana Anderlechta.

Čuvar mreže aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine bio je među kandidatima za rezervnog golmana tima iz Brisela. Skauti Anderlechta su pratili Kovačevića i još nekoliko golmana i na kraju su donijeli odluku.

Odabrali su 25-godišnjeg njemačkog golmana Timona Wellenreuthera koji je s briselskim velikanom potpisao ugovor na četiri godine, a dolazi iz nizozemske ekipe Willem II.

Ovaj golman je sa samo 19 godina nastupio za Schalke u Ligi prvaka i Bundesligi. Kako nije dobio pravu šansu otišao je prvo u Mallorcu na posudbu, a zatim je od 2017. godine postao član Willema.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Tamo je branio sjajno i privukao je pažnju na sebe. Ipak, zaželio se novog izazova i odlučio se napustiti klub i prihvatiti ponudu Anderlechta.

U klubu iz Brisela će imati žestoku konkurenciju. Prvi golman je Hendrik van Crombrugge, no sasvim sigurno da se Wellenreuther neće prepasti konkurencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi