Kovačević i zvanično novi golman Sportinga, otkupna klauzula 60 miliona, Sarajevu dobar dio kolača
Foto: Sporting Lisabon

Završena je saga

Kovačević i zvanično novi golman Sportinga, otkupna klauzula 60 miliona, Sarajevu dobar dio kolača

Admin Čaušević

Vladan Kovačević je i od danas i zvanično član Sportinga iz Lisabona. Posao je potvrdio i portugalski prvak za kojeg se bivši golman Sarajeva vezao do 2029. godine.

"Brzo sam odlučio i prihvatio ponudu jer sam znao da je Sporting veliki klub", jedne su od prve riječi koje je rekao Kovačević nakon potpisa karijere.

Kovačević je posljednjih sezona sjajno branio u Rakowu i dugo vremena se špekulisalo o njegovom narednom transferu, u igri je bila i Benfica, ali je na kraju završio na stadionu Jose Alvalade.

Nesuđeni reprezentativac BiH je sa lisabonskim lavovima potpisao ugovor do 2029. godine, a posebno je impresivna otkupna klauzula.

Portugalci su poznati po tome da u ugovore svoji igrača stavljaju visoke klauzule, to je bio i slučaj sa Kovačevićem. Ko ga želi otkupiti morat će platiti 60 miliona eura.

Finansijski podaci transfera nisu službeno potvrđeni, ali se špekuliše da bi cijeli posao trebao koštati oko šest miliona eura što znači da će i dobar dio kolača dobiti FK Sarajevo.

Oglasi

Za očekivati je da u narednom periodu u ratama ili odjednom na račun Bordo kluba bude uplaćeno oko 900.000 eura što je definitivno sjajna cifra.

"Ne volim mnogo pričati o sebi, ali ja sam golman sa dobrim refleksima, jak u branjenu udaraca i samouvjeren na golu", poručio je Banjalučanin.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Kovačević će u svojoj prvoj sezoni kao golman Sportinga imati priliku da brani u Ligi prvaka pošto su Lavovi u minuloj sezoni postali prvaci Portugala.

Podsjećanja radi, Sarajevo je bivšeg omladinca BiH 2021. godine poljskom Rakowu prodalo za 300.000 eura, što znači da će ukupna zarada premašiti cifru od milion eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Aj mars cetnik
0 2
Adrian
Ako ga Srbija neće i ne planira ga zvat, ne vidim ni jedan jedini razlog zašto ne bi igrao za zemlju svog rođenja, ovo se odnosi i da ga Srbija hoće.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti