Vladavić junak Radnika, Ilijaš ubjedljiv kod Famosa

Zanimljivo u Drugoj ligi Centar

Vladavić junak Radnika, Ilijaš ubjedljiv kod Famosa

S. Mlaćo

Radnik iz Hadžića upisao je osmu pobjedu u isto toliko kola Druge lige FBiH grupa Centar. U ovom kolu Radnik je upisao pobjedu na gostovanju kod Sašk Napredka 2:1. Sašk je poveo pogotkom Mahira Dure u 70. minuti, a u 86. minuti za poravnanje rezultata pogađa Meldin Podrug. Kada se očekivao kraj meča, u trećoj minuti sudijske nadoknade Alden Vladavić matira Elvarda Karačića i donosi svom timu tri boda.

Pogodaka nije bilo u duelu Usore i Azota (0:0), a NK Vis Simm Bau je sa 5:0 deklasirao Krivaju. Dva puta je za domaće pogodio Edin Husaković, te po jednom Mirnad Spahić, Erman Spahić i Adin Rahmanović.

Borac iz Jelaha sa 2:1 slavio je u Žepču protiv istoimenog domaćina. Vodstvo Žepču donosi u 44. minuti Franjo Adžić, ali gosti se bude i pogocima Vedada i Kenana Mudrova dolaze do pobjede.

Čak sedam pogodaka vidjeli smo u duelu Jedinstva i Pobjede (3:4). Gosti su nakon prvih 45 minuta vodili 3:0 uz dva pogotka Samira Kondžića i jednim Aldina Bahtića sa 11 metara. U drugom dijelu vraćaju se domaće i dolaze do 3:3. Dva puta je pogodio Sadudin Jusić, a jednom Muhamed Merdan, da bi konačnih 3:4 tri minute prije kraja postavio Benjamin Djedović.

Ilijaš je slavio na gostovanju kod Famosa 5:2. Za domaće su strijelci bili Armin Cibra i Senad Sarajkić, a kod gostiju hat trick je ubilježio Fijad Mehanović, te po jedan Nemanja Adžić i Edin Salčin.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Novu pobjedu upisao je Natron iz Maglaja koji je savladao Bosnu Union 3:2. Domaći su vodili 3:0 uz dva pogotka Elmina Joldića, te jedan Ismet Gajdić, ali gosti su uspjeli smanjiti na 3:2. U 84. minuti pogodio je Armin Šehić, a dvije minute kasnije Ahmed Zuberović.

Radnik je prvoplasirani sa 24 osvojena boda, na drugom mjestu se nalazi Ilijaš sa 18, a Borac iz Jelaha ima 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije