Vladavić na novom zadatku: S Česima lovi talente u BiH

Nekadašnji reprezentativac BiH

Vladavić na novom zadatku: S Česima lovi talente u BiH

Obično fudbalski asovi imaju iracionalan strah od prekida karijere, trenutka kada će, kako kaže stara fraza, morati okačiti kopačke o klin. Dejan Stanković je imao običaj kazati kako će poslije karijere morati ponovo učiti da hoda, međutim naš bivši reprezentativac Admir Vladavić u penzionerskim danima se okrenuo novom zadatku, onom menadžerskom.

Kao što se poslije ozbiljnih padova tokom karijere uvijek dočekao na noge, težeći da ostvari ono što je zacrtao, tako i danas Vladavić ka svom cilju žuri polako. Već su mu 'nalijepili etiketu' bh. agenta sa najjačim vezama u Češkoj, gdje je i sam igrao, a njegov primarni cilj je, kaže nam, potruditi se da nekim novim klincima skloni trnje po kojem je on na početku karijere gazio.

Vladavić igrače lovi u domaćem bazenu, a zajedno sa njim u poslu su upravo Česi, tačnije biznismeni Lukas Ferenc i Petr Samec koji su doputovali u BiH odlučni da pronađu nekoga "ko liči" na Edina Džeku.

"Ako mi je karijera šta dala, jesu brojna poznanstva i veze u svijetu. Tako je i sa Češkom. Uspostavio sam saradnju sa Lukasom Ferencom i Petrom Samecom koji u ovome svemu vide sve osim priliku za zaradu. Ovo je područje koje ih inspiriše zbog primjera Džeke, čiji fudbalski put mladima zasigurno može biti svima svojevrsna 'navigacija'. Došli smo u BiH kako bismo porazgovarali s nekim igračima, one najbolje ćemo danas-sutra voditi u Češku, jer, ruku na srce, uslova za napredak ovdje baš i nema", kaže nam, uvijek otvoreni, Vladavić. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Naveo je također kako je LF agencija u kojoj radi prva u Evropi koja će, osim čeških, imati potpisane ugovore i sa klubovima iz Austrije i Njemačke koji će igrače dovoditi najprije s njihove adrese.

"Spreman sam pogledati svakog igrača, saslušati... Mene barem nije teško naći...", dodao je kroz smiješak Vladavić.

Promo

Top Komentari

Zvatic
Ne seri Vladavicu.
1 0
mehoni
Najveci vacaros u BH.... koliko je on samo mladih igraca prevario
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi