Vlade Divac je uprskao: Bizaran je razlog zašto nije birao Dončiča na draftu
(Foto: EPA)

Najveća greška koju je napravio

Vlade Divac je uprskao: Bizaran je razlog zašto nije birao Dončiča na draftu

M. Šljivak

Luka Dončić trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih košarkaša svijeta.

Čudesni Slovenac radi zaista prava čuda u NBA ligi i ove sezone je gotovo na triple-double prosjeku.

Dok u Dallasu i dalje slave što su na draftu 2018. godine trećim pikom uspjeli da uzmu Dončića i to nakon trejda sa Atlantom, dok su Phoenix i Sacramento odlučili da ga preskoče.

Kingsi su također bili zainteresovani za Luku. Međutim, generalni menadžer Vlade Divac odlučio je da preskoči izbor Dončića jer nije ljubitelj njegovog oca Saše.

"Vlade Divac je mogao lako doći do Luke, ali činjenica da je poznavao njegovog oca je utjecala na odluku. Išao je na ono 'kakav otac, takav sin'. Ali, uprskao je", rekao je Tim McMahon u podcastu Adriana Wojnarowskog.

Divac je umjesto Dončića pokupio Marvina Bagleyja, koji za sada nije ni blizu dometa koje postiže Luka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi