Za BiH nerealan, 600 kilometara dalje mu se raduju: Petković ponovo selektor?

Austrijanci žele bh. stručnjaka

Za BiH nerealan, 600 kilometara dalje mu se raduju: Petković ponovo selektor?

E. Škorić

Sarajlija Vladimir Petković trenutno je bez angažmana, ali ponuda očito ne nedostaje.

Petković je imao dosta uspjeha sa Švicarskom, ali nije se proslavio u Francuskoj vodeći Bordeaux. Bh. stručnjaku su presudile očajne igre u Ligue 1 ove sezone.

Petković je imao ugovor od 1.8 miliona eura po sezoni. Nije pristao na dogovor s klubom nakon otkaza, pa će mu pripasti nekoliko miliona eura odštete. On je Bordeaux vodio na 25 utakmica i imao je učinak od pet pobjeda, osam neriješenih i 12 poraza.

Iako ga mnogi žele vidjeti na klupi Bosne i Hercegovine, čini se da je to nemoguća misija, a Petković je navodno blizu da preuzme selekciju Austrije. Kurier.at piše da su jedni razgovori obavljeni još sredinom ovog mjeseca, a uskoro će biti kompletirani pregovori, te se vjeruje da će doći do saradnje između Austrijskog nogometnog saveza i bh. trenera.

Defanzivac austrijskog Sturm Graza Gregory Wuthrich, inače mladi reprezentativac Švicarske, imao je priliku da sarađuje s Petkovićem u Young Boysima i ima samo najbolje riječi za bh. stručnjaka.

On smatra da bi Petković bio pravi izbor za Austriju, te da je zahvaljujući njemu Švicarska igrala veliku ulogu na Evropskom prvenstvu, kada je izbacila Francusku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Petković je u stanju dobre pojedinačne igrače oblikovati u jedan skladan tim", rekao je Wuthrich.

Takođe kaže da ekipe kojima upravlja Petković igraju napadački nogomet i da ne prelaze centar kada su u fazi napada, odnosno da se lopta uopšte ne vraća prema vlastitom golu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi