Veliki preokret: Ništa od Fenera, Low ponovo sjeda na selektorsku klupu

Preuzima komšijsku selekciju?

Veliki preokret: Ništa od Fenera, Low ponovo sjeda na selektorsku klupu

E. Ganibegović

Čini se da bi Joachim Low mogao ponovo sjesti na selektorsku klupu.

Sve je upućivalo na to da će ovaj stručnjak od nove sezone početi raditi u Fenerbahčeu, no moglo bi doći do obrata. Nijemac se smatra novim austrijskim trenerom nakon odlaska Franca Fode, prenosi "Kicker".

Low je od 2006. do 2021. godine bio selektor Njemačke, a odlazak je najavio prije EURO-a 2020. gdje je stigao do osmine finala. Tamo se ipak boljom pokazala Engleska koja je slavila 2:0.

Prvobitno je Lowov ugovor s njemačkim savezom vrijedio do Svjetskog prvenstva u Kataru, ali na Lowovo insistranje isti i skraćen. Low je želio isprobati novi izazov i dokazati se kao trener u klupskom fudbalu.

Njemački dnevnik "Kicker" izvještava da austrijski savez razmatra Joachima Lowa kao nasljednika Franca Fode, koji je odlučio da se povuče nakon ispadanja od Velsa u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo, te će sutra protiv Škotske u prijateljskoj utakmici završiti svoj mandat.

Osim Lowa, Austrijanci razmišljaju o zapošljavanju Petera Stoegera koji je napustio Ferencvaros u decembru i Andreasa Herzoga, koji je trenutno trener Admire.

Do sada je sve upućivalo na to da će Joachim Low od sljedeće sezone preuzeti Fernerbahče. Turski klub nudi mu dvogodišnji ugovor. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako Joachim Low konačno odluči prihvatiti ponudu Fenerbahčea, to znači da će se nakon 23 godine vratiti u ovaj klub.

Osim Fenerbahčea, Low je vodio i Stuttgart, Adanaspor, Karlsruher i Austriju Beč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi