"Petković je kriv što je birao novac, pa nisu mu prislonili pištolj na glavu"

Francuski novinar tvrdi

"Petković je kriv što je birao novac, pa nisu mu prislonili pištolj na glavu"

Edmir Škorić

Francuski novinar Geoffroy Garetier dotakao se Vladimira Petkovića, sada već bivšeg trenera francuskog Bordeauxa.

Petković je ljetos nakon sedam uspješnih godina napustio reprezentaciju Švicarske, te je prihvatio poziv čelnika Bordeauxa, koji su bili impresionirani onim što je radio sa Švicarcima na Evropskom prvenstvu, kada je u osmini finala izbačena Francuska, ali su Italijani ipak bili jači na putu do polufinala.

Petković se nije proslavio na klupi Bordeauxa, a nakon niza loših rezultata uslijedio je i otkaz ovog vikenda. Kap koja je prelila čašu bio je nedjeljni 5:0 poraz od Reimsa, zbog čega se Žirondinci nalaze na pretposljednjem mjestu Ligue 1 sa samo 20 bodova.

Sarajliji za utjehu ostaje to što će dobiti pravo bogatstvo jer je imao ugovor od 1,8 miliona eura po sezoni, a klub će mu na ime odštete isplatiti ukupno 4,5 miliona eura.

Petković je Bordeaux vodio u ukupno 25 utakmica i ima učinak od pet pobjeda, osam neriješenih rezultata uz 12 poraza.

U Francuskoj se ovih dana dosta pisalo o Petkoviću i Bordeauxu, a tamošnji ugledni novinar Geoffroy Garetier nije štedio bh. stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne znam ni kako je izdržao ovoliko. Kriv je što je birao novac, nisu mu prislonili pištolj u glavu. On je četvrtfinalist Eura sa Švicarskom, na putu da se kvalifikuje za Svjetsko prvenstvo, a uvalio se u monstruoznu zbrku. On je poput Marcela Bielse koji je vodio Lille koji je bio u financijskim problemima i u katastrofalnim uslovima, ali je imao trenera koji je imao imidž i koji je atraktivan", rekao je Garetier.

Garetier se sada pita kako će Bordeaux isplatiti novac Petkoviću jer je "blagajna prazna", mada je ovaj tim nedavno platio četiri miliona eura za bh. reprezentativca Anela Ahmedhodžića, koji je doveden iz Malmea.

Top Komentari

Sukedzo
Sam pao, sam se udario
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi