Radikalne mjere Vladimira Petkovića: Legendi oduzeo traku i poslao ga među rezerve
Foto - EPA

Želi probuditi uspavanu ekipu

Radikalne mjere Vladimira Petkovića: Legendi oduzeo traku i poslao ga među rezerve

M. Šljivak

Bh. stručnjak Vladimir Petković (58) nema previše uspjeha na klupi francuskog Bordeauxa.

Iskusni trener preuzeo je vođenje čuvenog tima na početku ove sezone, ali trenutno nije u dobroj poziciji i nalazi se tek na 17. mjestu Ligue 1.

Poseban problem za Petkovića je odbrana. Bordeaux je primio najviše golova u 20 odigranih susreta (44), a bh. trener je odlučio poduzeti radikalne mjere zbog toga.

Ceh je platio dobro poznati defanzivac Laurent Koscielny. Zvijezdi tima oduzeta je kapitenska traka, a Petković ga je poslao da trenira s rezervnim timom.

Koscielny se tako priključio Paulu Bayseau i Mehdiju Zerkaneu koji s izbačeni iz tima zbog ponašanja.

Ipak, RMC navodi kako je ovaj duo sklonjen samo zbog činjenice da su im plate velike, a Bordeaux pokušava da se riješi ogromnih ugovora zbog finansijskih problema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CC8PhA-KYa3/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Koscielny je u Bordeaux stigao 2019. godine nakon 10 godina provedenih u Arsenalu, no čini se kako je vrijeme 36-godišnjeg defanzivca u ovom klubu isteklo.

Bordeaux vodi žestoku bitku za opstanak u Ligue 1 i Petković na neki način mora prodrmati ekipu koja igra jako loše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije