Udata za muslimana, a odlazak u Saudijsku Arabiju bio joj je najgora vijest u životu: "Nazvao me..."

Nije mogla vjerovati šta je napravio

Udata za muslimana, a odlazak u Saudijsku Arabiju bio joj je najgora vijest u životu: "Nazvao me..."

Endin Čaušević

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez ljetos je iznenadio sve odlukom da napusti Manchester City i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Ahli. Iako je dobio bogat ugovor kojim je osigurao i svoje unuke njegov transfer u Al Ahli je teško pao njegovoj izabranici Taylor Ward koja je to sada javno priznala.

Mahrez je bio jedan od fudbalera koji je prošlog ljeta iz Saudijske Arabije dobio ponudu koja se ne odbija, a nakon što je s Manchester Cityjem osvojio tripletu odlučio je da je to pravo vrijeme za novi izazov.

Alžirac nije mogao da odbije silne milione koje mu je ponudio Al Ahli i za 35 miliona eura ovaj tim ga je uspio kupiti od Građana.

Mahrez je potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, a ljekarske preglede odradio je u Parizu. No, skoro do samog kraja transfer nije nikome spominjao, pa čak ni svojoj supruzi koja se šokirala kada je saznala šta je uradio.

On je prošle godine oženio 26-godišnju influenserku Taylor Ward zbog koje je ostavio svoju prvu suprugu Ritu Johal s kojom ima dvoje djece. Rita je čak prešla na islam zbog njega, no nakon transfera u City ubrzo su se rastali jer se on zaljubio u Taylor.

Oglasi

Iako se udala za muslimana Taylor ne krije da nije previše religiozna osoba iako njen muž jeste, te je nakon transfera rekao da je i zbog vjere pristao da ide u S. Arabiju.

Međutim, njegovoj izabranici taj transfer je teško pao zbog čega je danima plakala jer nije željela da ide u S. Arabiju. No, Mahrez ju je doveo pred svršen čin i više nije imala izbora.

Ona je javno priznala da je bila šokirana kada joj je Riyad javio da napuštaju Manchester i da sele u S. Arabiju jer su samo nekoliko dana prije toga vodili potpuno drugačiji razgovor.

Oglasi

"Ta sedmica za mene je bila previše emotivna. Vidjela sam da pišu da on ide u S. Arabiju, ali nisam vjerovala jer smo pričali o tome. Jedan dan smo planirali kako će on ići na pripreme za Cityjem, a preko noći se sve promijenilo i spremali smo se za selidbu u S. Arabiju", počela je Ward i nastavila.

"To uopšte nisam očekivala. Pričali smo o tome i svaki put je govorio da od odlaska nema ništa i da će takav transfer razmatrati tek za nekoliko godina. Nazvao me dok sam bila na plaži i rekao da se selimo i da on sutra ide na potpis ugovora. Plakala sam cijeli dan, nisam mogla da se smirim jer je to za mene bila užasna vijest".

"Rekao mi je da moram da se smirim i to prihvatim iako nisam mogla vjerovati šta se dešava. Priznajem da nisam očekivala da je život ovdje ovakav, imala sam potpuno pogrešno mišljenje. Zasad nam je zaista predivno i uživamo. Mnogo su opušteniji ljudi i to mi se sviđa, nisam ni sanjala da bi ovdje mogla da ovako živim i uživam".

Inače, Taylor i Mahrez imaju jedno dijete zajedno koje su dobili prije nego što su se vjenčali, a to je kćerkica Mia.

Mahrez je od dolaska u Al Ahli u dresu ovog kluba upisao 20 nastupa u svim takmičenjima, dao je devet golova i dodao sedam asistencija.

U Engleskoj je ostavio dubok trag igrajući za Manchester City i Leicester gdje je bio dio nevjerovatne generacije koja je 2016. godine napravila senzaciju osvajanjem titule u Premiershipu.

Top Komentari

user1706559607
Jadnica Saznala na plazi Dok je guzove suncala da ce u Arabiju, a dragi Milioni sa muslimanom,,hahaahha a ni dan radnog staza nema, osim sto je sve ulozila u Operacije grudi lica itd
1 0
YouTalkinToMe
Kad se bogato udala onda joj se ne ide u arabiju jer radije bi partijala po zapadu, a da nije udata ne bi joj smetalo malo otici šeicima da je natežu za lovu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi