Slavni fudbaler Putinu zabio nož u leđa, Rusiju će ubuduće gledati samo na karti!

Još jedan udarac za ruskog predsjednika

Slavni fudbaler Putinu zabio nož u leđa, Rusiju će ubuduće gledati samo na karti!

A. Čaušević

Poznati ruski sportisti polako, ali sigurno počinju da okreću leđa Rusiji i sistemu kojim upravlja Vladimir Putin pogotovo jer agresija na Ukrajinu još uvijek ne prestaje.

Čovjek kojeg je Putin u prošlosti spasio nekoliko puta je zabio nož u leđa presjedniku Rusije. Riječ je o dobro poznatom napadaču Aleksandru Kokorinu.

Kokorin koji ima 32 godine do sada je napravio u karijeri veliki broj skandala. Snimak kako uživa sa prostitukama je postao viralan, na jednu zabavu je potrošio 250.000 eura, dok je bio i u zatvoru zbog napada na državnog zvaničnika.

Navodno je i Putin tada urgirao da se Kokorin ne kazni žestoko, pa je na kraju zajedno sa Pavelom Mamajevom u zatvoru proveo 18 mjeseci.

U Rusiji je bio toliko popularan da mu je jedna porno glumica obećala čak 16 sati maratona u krevetu, dok je i snimljen kako luduje sa pištoljima.

Nakon što je "prekucao" igru u Rusiji sa 30 godina je otišao u Fiorentinu za 4.5 miliona eura, ali se na Apeninima uopšte nije proslavio.

Oglasi

Od ljeta prošle godine igra na Kipru za Aris iz Limassolla gdje je na 29 mečeva zabio 16 golova te ostvario šest asistencija te osvojio duplu krunu.

Nakon nekoliko mjeseci na Kipru odlučio je da zada udarac Rusiji, odrekao se državljanstva te zemlje te želi kiparski pasoš.

Kokorin na Kipru osvojio duplu krunu

"Svuda priča o tome. Želi kiparsko državljanstvo. Na Cipru je pronašao svoju zemlju. Rezultati. Zašto bi otišao? Sada će kupiti dvije ili tri kuće, tamo su zadovoljni s njim",m rekao je menadžer 32-godišnjaka Alexei Sefanov.

Ranije početkom godine još jedan slavni ruski as je zadao udarac Putinu. U pitanju je Aleksandr Kerzhakov koji je otvoreno poručio da želi da prestane agresija na Ukrajinu.

Kako Kerhakov tako i Kokorin su zapravo sebi zatvorili vrata ulaska u Rusiju, odnosno da bi se vratili zemlju rođena morat će čekati pad Putinovog režima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije