Šok i nevjerica: Nevjerovatno šta je Putin uradio nekim članovima reprezentacije Rusije!

I to pred prijateljski meč sa BiH

Šok i nevjerica: Nevjerovatno šta je Putin uradio nekim članovima reprezentacije Rusije!

A. Čaušević

Još uvijek nije sigurno da će prijateljska utakmica BiH - Rusija biti odigrana kako je planirano.

S obzirom na gubitke kako osvojene teritorije tako i ljudstva na ukrajinskom ratištu predsjednik Rusije Vladimir Putin je proglasio djelimičnu mobilizaciju.

Djelimična mobilizacija u suštini znači uključivanje svih onih sa prijašnjim vojnim iskustvom što je izazvalo totalni haos u Rusiji.

Internetom kruže snimci mnogih ruskih državljana kako nastoje pobjeći u neku drugu stranu zemlju pa su ogromne gužve na granicama i aerodromima.

Opća mobilizacija nije nije zaobišla ni sportiste i sve one koji su angažovani u sportskim klubovima ili reprezentacijama što najbolje govori kakva panika vlada u Rusiji.

Novinar ruskog Sport Expressa Maksim Allanazarov je u javnost plasirao šokantnu vijest koja se odnosi na pojedine članove fubalske reprezentacije Rusije.

Oglasi

Prema njegovim tvrdnjama pozive na mobilizaciju je dobilo nekoliko uposlenika FS Rusije uključujući advokata, zatim fizioteraputa te nekoliko osoba zaduženih za organizovanje utakmica.

Ova vijest će svakako dodatno dovesti u pitanje organizaciju pa i odigravanje prijateljskog meča Rusija - BiH koji je zakazan za 19. novembar u Sankt Petersburgu.

Karpinov ludi plan

Rusima je zabranjeno bilo da igraju baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a sada je postalo jasno da neće biti u žrijebu za kvalifikacije za EP koje se 2024. igra u Njemačkoj.

Pojavile su se glasine da bi Rusija mogla da promijeni fudbalsku federaciju, odnosno da napusti članstvo u UEFA-i i da se pridruži azijskoj zoni. Ruski selektor Valerij Karpin je na press konferenciji kazao da nije bio šokiran najnovijom odlukom UEFA-e i da nije ni očekivao drugačiju odluku.

Karpina su pitali o mogućem odlasku Rusije iz UEFA-e.

"Ovisi o kojem vremenu govorimo. Što se tiče sljedećih šest mjeseci, za to nema šanse. No, ako govorimo o 2-3 godine, mislim da je to moguće. Volio bih da se ova situacija riješi u roku od godinu dana", kazao je Karpin.

U Rusiji su već razvijena tri scenarija akcije vezane uz nogomet. Jedan od njih je i bijeg pod okrilje Azijske federacije. Druga opcija je čekati situaciju u Evropi i nadati se ukidanju sankcija koje su nametnule UEFA i FIFA. Treća opcija je usredotočiti se na nacionalna takmičenja i organizovati turnire samo u Rusiji.

Top Komentari

axel42
Što kenjate? Kakav meč sa Rusijom? Što bezveze pišete o tome, kad od toga nema ništa! Vi ste najgore smeće od novina kad dajete ovom s ranju toliko pažnje!!
0 0
.ebo vas Putin od te utakmice sa rusijom nema nista.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti