Sin Blaža Sliškovića na klupi ruskog velikana

Dobio je povjerenje čelnika kluba

Sin Blaža Sliškovića na klupi ruskog velikana

Samir Mlaćo

Vladimir Slišković, sin legendarno Blaža Bake Sliškovića, imenovan je za glavnog trenera Spartaka iz Moskve.

Slišković mlađi dobro poznaje situaciju u klubu s obzirom da je bio prvi pomoćnik u timu Španca Guillerma Abascala.

Abascal je zatim dobio otkaz, a čelnici kluba odlučili su da povjerenje pruže ambicioznom Sliškoviću.

Vjeruju da može kvalitetno odraditi posao u posljednjih sedam kola, koliko je ostalo do kraja sezone u Rusiji, a Spartak je trenutno sedmoplasirana ekipa u ligi.

Spartak je ruski velikan, čak deset puta je bio prvak te zemlje, ali već odavno nisu na ranijem nivou.

Trenutni lider je Zenit, zatim su u vrhu Krasnodar, Dynamo, CSK-a, Lokomotiv...

Oglasi

Ipak, bodovna razlika je mala, pa tako Spartak za trećeplasiranim Dynamo zaostaje tek tri boda.

Slišković je ranije radio u omladinskoj reprezentaciji naše zemlje kao pomoćnik, a okušao se i u msotarskom Zrinjskom, te u Kini.

Kao igrač određeni period je proveo u Zrinjskom, a karijeru je završio 2008. godine.

Odmah se okušao u omladinskim selekcijama Plemića i stekao prvo iskustvo. Svjestan je da mu u karijeri može pomoći 'titula' sina legedarnog Bake, ali i biti velika obaveza.

"Ne mogu reci da imam neki uteg ili olakšice sto sam Bakin sin. Možda je toga bilo malo dok sam bio igrač, dok sam se trudio stvoriti tu karijeru, ali iskreno ne obraćam pažnju na to, imam neki svoj put i svoje ciljeve u ovom poslu tako da gledam samo sebe i ne zanima me šta tko priča i šta tko kaže, totalno nebitno, a moje ambicije su zaista velike u ovom poslu.

Želja je naravno stići do što većeg nivoa, ali sam uvjeren da trener mora napredovati stepenicu po stepenicu, usavršavati se, ulagati u sebe i uvijek treba imati onu dozu sreće, jer realnost je takva da mi nažalost kao država nemamo neki nogometni ni trenerski rejting pa se na nas uvijek gleda sa nekom dozom skepticizma, ali opet sam uvjeren da koliko daš i uložiš toliko na kraju krajeva i dobiješ“, govorio je Vladimir u razgovoru za SportSport.ba sredinom 2018. godine.

Rođen je u Mostaru 2. februara 1983. godine, a pored bh., posjeduje i francusko državljanstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi