Srbi imaju novog Aleksandra Mitrovića, ali čudo od napadača će ih šokirati transferom u januaru!

Za Lukovića nude šest miliona eura

Srbi imaju novog Aleksandra Mitrovića, ali čudo od napadača će ih šokirati transferom u januaru!

E. Čaušević

U Srbiji neće morati da strepe kada je u pitanju nasljednik Aleksandra Mitovića u reprezentaciji jer mnogi tamošnji mediji tvrde da su Orlovi već sada dobili novog sjajnog napadača. U pitanju je Miloš Luković iz beogradskog IMT-a koji je oduševio igrama ove sezone, no čini se da se sprema transfer koji je malo ko očekivao.

Luković je prošle godine zaigrao za prvi tim IMT-a u kojem je inače i ponikao, a debitovao je sa svega 16 godina što dovoljno pokazuje o kakvom potencijalu se radi.

Ovaj 18-godišnji napadač je svoj raskošni talenat pokazao ove sezone jer je oduševio fudbalsku javnost u Srbiji svojim igrama u dresu IMT-a.

On je na dosadašnjih 18 utakmica za beogradski klub zabio već devet golova, a od toga osam ih je postigao u prvenstvu i ima samo četrii gola manje od Saldanhe iz Partizana na listi strijelaca Superlige.

Luković je skrenuo veliku pažnju evropskih klubova sjajnim igrama za IMT, no očekivalo se da bi mogao ostati u Srbiji jer sigurno da bi ga Partizan i Crvena zvezda rado vidjeli u svojim redovima.

Oglasi

Međutim, tamošnji mediji pišu da Luković sprema neočekivan transfer i pribojavaju se da bi mogao napraviti veliku grešku.

Navodno, Luković bi već u januaru mogao da napusti IMT i ide put Rusije. Veliki interes za ovog 18-godišnjaka pokazali su moskovski Spartak i Dynamo koji su spremni da plate čak šest miliona eura za njega.

Pregovori s ruskim klubovima su navodno već počeli i čelnici IMT-a ne žele da propuste priliku da zarade ogroman ovac od transfera Lukovića.

No, u Srbiji nisu baš oduševljeni činjenicom da bi momak za kojeg kažu da je novi Aleksandar Mitrović karijeru mogao nastaviti u Rusiji gdje liga nije ni približno jaka i kvalitetna u posljednjih par godina.

Odbili Malmo, svi ga žele u Zvezdi, ali Rusi ne odustaju

Za Lukovića vjeruju da bi bilo najbolje da ostane do kraja sezone u IMT-u i tek onda počne razmatrati ponude. Ipak, ruski klubovi ne odustaju od njega i kako stvari stoje Luković je bliže odlasku u Rusiji nego ostanku u Srbiji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Poznato je da je IMT već odbio ponudu Malmoa koji je nudio dva miliona eura za Lukovića, ali kada su Dynamo i Spartak sa svojim ponudama pokucali na vrata beogradskog kluba priča se promijenila.

Mnogi smatraju da bi ovaj 18-godišnjak bio idealno rješenje za Zvezdu, ali teško da klub s Marakane može da se nosi s ponudama timova iz Rusije.

Top Komentari

Zax
Lukovic,Sremcevic,Mijatovic,Cvetkovic su sve igraci koji se jladno mogu prodati izmedju 3-10 mil
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi