Srbija na nogama, dogovoren rekordan transfer: Partizan i Zvezda u čudu gledaju mali klub
FOTO: Twitter/IMT

Nevjerovatan talenat mladog napadača

Srbija na nogama, dogovoren rekordan transfer: Partizan i Zvezda u čudu gledaju mali klub

H. Zilić

Završen je najveći transfer u historiiji klupskog fudbala u Srbiji i čeka se samo zvaničan potpis, a riječ je o 18-godišnjem napadaču IMT-a iz Beograda, Milošu Lukovića o kojem se dosta pričalo posljednjih dana.

Luković je bio želja Crvene zvezde, ali na kraju odlazi u Rusiju i tim Spartaka iz Moskve, prenosi Mozzartsport.

Transfer će biti vrijedan 5,7 miliona eura plus 20% bonusa za naredni transfer. Ovaj mladi fudbaler će potpisati ugovor na četiri godine.

Rekord je oboren. Prije Lukovića rekorder je bio Slobodan Rajković koji je 2006. godine u Chelsea prešao za 5,2 miliona eura iz redova OFK Beograd.

Interesantno da Partizani Crvena zvezda nisu vlasnici dva najveća izlazna transfera kada su u pitanju klubovi iz Srbije.

Oglasi

Novi Mitorvić

Za Miloša Lukovića mnogii maju riječi hvale i predviđa mu se velika karijera. Ranije je IMT odbijao ponuda Malmea, Crvene zvzede, čak se spominjao i Atletico Madrid.

Za Lukovića govore da je novi Aleksandar Mitrović i velika budućnost reprezentacije Srbije.

Luković je prošle godine zaigrao za prvi tim IMT-a u kojem je inače i ponikao, a debitovao je sa svega 16 godina što dovoljno pokazuje o kakvom potencijalu se radi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovaj 18-godišnji napadač je svoj raskošni talenat pokazao ove sezone jer je oduševio fudbalsku javnost u Srbiji svojim igrama u dresu IMT-a.

On je na dosadašnjih 18 utakmica za beogradski klub zabio već devet golova, a od toga osam ih je postigao u prvenstvu i ima samo četrii gola manje od Saldanhe iz Partizana na listi strijelaca Superlige.

Top Komentari

Zax
Lukovic,Sremcevic,Mijatovic,kakvi igraci a sve po 18 godina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi