Jagodić spašava Radnik: Uvjeren sam da ćemo ostati u Premijer ligi

Novi trener tima iz Bijeljine

Jagodić spašava Radnik: Uvjeren sam da ćemo ostati u Premijer ligi

Midhat Šljivak

Vlado Jagodić predstavljen je danas kao novi trener Radnika iz Bijeljine.

Iskusni 57-godišnji stručnjak imat će pred sobom težak zadatak da ekipu iz Bijeljine ostavi u ligi i do kraja sezone im slijedi veika borba.

Jagodić je istakao da je došao u Radnik jer je rukovodstvo kluba u njemu vidjelo čovjeka koji je pravi za ovaj zadatak.

"Povjerenje je bitno, a ja sam to dobio od ovih ljudi iz kluba. Konačan cilj nam je ostanak. 21 bod je u igri, a taj naš konačni cilj za sada nije blizu. Dogovorili smo se da svako da sve od sebe u ovih sedam kola, a ako budemo radili svi zajedno, možemo se izboriti. Nakon toga ćemo razgovarati o eventualnom produžetku saradnje."

"Učinit ćemo sve napore da ne budemo u ovoj situaciji. Imamo kvalitet i ostanak ne bi trebao doći u pitanje. Imam dovoljno iskustva i očekujem da ćemo 30. maja imati situaciju u kojoj je Radnik izborio ostanak. Nadam se i ranije", rekao je Jagodić

Jagodić je istakao i kako je stigao na duži period u klub i uvjeren je da će sezona za ovaj klub završiti na pravi način.

Oglasi

"Svaki bod je bitan. Igrači Radnika imaju kvalitet, ali dobro je da Radnik sam o sebi odlučuje. Imamo utakmice protiv direktnih rivala i trebamo što prije pokušati doći na pobjedničke staze. Gledao sam sve utakmice i smatram da su igrači dovoljno spremni. Zadovoljstvo mi je što mi se pružila prilika da pomognem Radniku da ostane u ligi. Ovo je za mene izazov kao da je borba za titulu. Došao sam na duži period, to mi je cilj. Ne plašim se izazova i mislim da možemo zajedničkim snagama reći da smo završili posao".

Novi trener neće praviti neke radikalne promjene u ekipi.

"Poznajem dovoljno ekipu. Nemam potrebe praviti neke radikalne promjene, ali već u naredne tri utakmice ćete moći prepoznati određene stvari koje sam napravio. Znam u šta sam ušao i ne bih se upustio u sve ovo da nisam uvjeren u ostanak.

Istakao je Jagodić kako će u svim utakmicama njegov klub tražiti bodove, a ne samo protiv direktnih konkurenata u borbi za ostanak.

"Nećemo se fokusirati samo na duele protiv direktnih rivala. Zašto ne bismo već u Tuzli nešto napravili? Rekao sam da je svaki bod bitan. Radnik je pokazao da može biti dobar i kući i na strani, a nastojat ćemo da bude još bolji", istakao je Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jagodić je ovu sezonu počeo na klupi Borca, a u dosadašnjoj karijeri između ostalog vodio i Čelik, te Laktaše, Kozaru, Slobodu, Jedinstvo iz Bihaća i mladu reprezentaciju BiH.

Radnik je trenutno 10. na tabeli Premijer lige sa 21 bodom. Imaju bod više od Olimpika i dva od Krupe.

Top Komentari

GuiliDamou
Pa vidi realno da ti kazem, rekao su da ce Borac bit sampion, ja ti nisam vjerovo, prevario sam se, sad ti vjerujem da ce Radnik ostat, ako kazes da ce ostat, ostaje 100% :)
1 4
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Cim je ovaj uvjeren znaci ispadaju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi