Legenda savjetuje Vlahovića: Tako treba da debituje, dolazi iz posebne zemlje

Del Piero o Vlahoviću

Legenda savjetuje Vlahovića: Tako treba da debituje, dolazi iz posebne zemlje

E. Ganibegović

Juventus večeras u gostima kod Villarreala igra prvi meč osmine finala Lige prvaka.

Na ovoj utakmici u Ligi prvaka trebao bi debitovati i napadač Juventusa Dušan Vlahović, koji je u januaru pojačao torinski klub stigavši iz Fiorentine.

Uoči debija u elitnom evropskom takmičenju, oglasio se i legendarni igrač Juventusa Alessandro Del Piero i preporučio mu samo da igra hladne glave.

"Ne treba njemu savjet za ovaj debi, on je momak s jasnim idejama. Dolazi iz posebne zemlje, ima iskustvo u našem fudbalu i već se pokazao golovima. Ozbiljan je igrač koji voli da radi i treba samo da bude smiren za debi. Ne sjećam se ničega sa svog debija, bio sam tako mla Tada su nam falili neki igrači, bilo je da li ću igrati ja ili Padovano. Odmah smo primili gol… Preporučujem Vlahoviću da igra hladne glave, da misli samo na saigrače", rekao je Del Piero za Sky i dao savjet Massimilianu Allegriju:

"Ne smije da bude sam. Moraju da ga podrže i da on bolje ulazi bez lopte. Vlahović zna kako da igra na strani. Zna kako da napada dubinu, dobar je jedan na jedan, moraš da mu zato daš najbolje moguće uslove da bi se istakao. Ako izuzmemo derbi gdje je Torino igrao bolje od Juvea, Vlahović i Zakaria su unijeli mnogo uzbuđenja u ekipu što je bilo nužno. Sa Vlahovićem Allegri može više da napada što se i vidjelo u trojcu sa Dybalom i Moratom. Igraš s drugačijim stavom, praviš više šansi. Sljedeći mečevi će pokazati koliko su se dobro pojačanja uklopila".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati i da će Juventus u ovu utakmicu ući oslabljen za povrijeđene Bernardeschija, Chiellinija, Chiesu, Dybalu i Ruganija, dok su pod upitnikom i Bonucci i Pellegrini.

Utakmica na stadionu De la Ceramica počinje u 21 sat, kao i meč Chelseaja i Lillea u Londonu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Erikdier21
E bas mu je zemlja i posebna po svemu a najvise po lažnoj historiji. Dobro je to rekao Del Pero
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi