Dušan Vlahović napravit će transfer karijere, želi ga još jedan velikan

Igra sjajno u Fiorentini

Dušan Vlahović napravit će transfer karijere, želi ga još jedan velikan

E. Ganibegović

Srpski napadač Dušan Vlahović u januaru će vjerovatno napustiti Fiorentinu.

Nakon 14. kola Vlahović je prvi strijelac u italijanskoj Seriji A gdje je postigao 11 golova uz dvije asistencije.

Također, gol protiv Empolija u prošlom kolu bio mu je 28. u 2021. godini, čime je srušio rekord Fiorentine i postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom.

Iako mu ugovor s Violom ističe 2023. godine, ovaj 21-godišnji napadač u januaru će vjerovatno napustiti tim iz Firence, a ponuda ne nedostaje.

U posljednje vrijeme spominjao se interes Manchester Cityja, kao i Juventusa čiji je menadžer Massimiliano Allegri bio spreman izdvojiti 50 miliona eura.

Italijanski Tuttosport navodi da je interes za bivšeg napadača Partizana obnovio londonski Tottenham. Naime, Antonio Conte, trener Spursa, te direktor Fabio Paratici označili su Srbina kao nasljednika Harryja Kanea koji želi da napusti klub i okuša se u novoj sredini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U prilog Tottenhamu ide i činjenica da se Juventus navodno okrenuo dovođenju Aleksandra Mitrovića iz Fulhama koji im je itekako jeftinija opcija od Fiorentinine zvijezde.

Po svemu sudeći očekuje nas zanimljiv zimski prijelazni rok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije