Dušan Vlahović srušio rekord Lige prvaka!

Rekord star 27 godina

Dušan Vlahović srušio rekord Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Villarreal i Juventus remizirali su 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Strijelac gola za Juventus već u 32. sekundi utakmica na asistenciju Danila bio je srbijanski napadač Dušan Vlahović.

Ovim golom se Dušan Vlahović upisao u historiju Lige prvaka.

Naime, on je debitant starter u Ligi prvaka kojem je trebalo najmanje vremena za prvijenac. Srušio je rekord star 27 godina koji je od 1995. godine držao Andreas Meler kojem je na debiju za prvijenac trebalo pet sekundi više.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, debitant u Ligi prvaka koji je postigao najbrži gol jeste Yevgen Konoplyanka. Njemu je trebalo samo 19 sekundi, ali razlika između njega i Vlahovića je ta što on nije bio starter, nego je ušao u igru.

Također, Dušan Vlahović je drugi najmlađi igrač Juventusa koji je bio strijelac na debiju u Ligi prvaka sa 22 godine i 25 dana. Mlađi je samo legendarni Alessandro Del Piero sa 20 godina i 308 dana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...gdje ce ovaj precijenjeni levat u istu recenicu sa Del Pierom na kraju.
4 11
ljoze_ono_na
Sest tekstova sa Vlahovicem u naslovu danas. Wanda i Dilleta na aparatima.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti