Vlasnici Manchester Cityja kupuju velikana
(Foto: EPA)

Spremni za novu kupovinu

Vlasnici Manchester Cityja kupuju velikana

M. Šljivak

Vlasnici engleskog prvaka Manchester Cityja mogli bi uskoro kupiti još jedan klub.

Prema navodima engleskih medija, bogati arapski vlasnici predvođeni šeikom Mansourom bin Zayedom zainteresovani su za kupovinu belgijskog velikana Anderlechta.

Vlasnik tima iz Brisala Marc Coucke spreman je na prodaju tima. On se želi posvetiti drugim stvarima i lako bi se moglo desiti da belgijski velikan završi u rukama bogatih Arapa.

Takozvana CFG grupa u svom posjedu ima zaista veliki broj klubova. Pored Manchester Cityja većinski su vlasnici urugvajskog Torquea, New York CItyja i Melbourne Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, drže dobar dio vlasništva u španskoj Gironi (44,3%), te u kineskom Sichuani i japanskoj Yokohami.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirso12123
Da li je Anderlecht velikan reći će nam Gazija
1 0
yossarian
Pitajte MiaGaziju Khalifu da li je Anderlecht velikan.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi