Vlasnik Almerije glavom "udario" Zidanea, a onda se oglasio i Marco Materazzi

Već je prošlo skoro 14 godina od legendarne scene iz Berlina

Vlasnik Almerije glavom "udario" Zidanea, a onda se oglasio i Marco Materazzi

Endin Čaušević

Zinedine Zidane je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača svijeta, a karijeru je završio nakon finala Svjetskog prvenstva 2006. godine i to na neslavan način.

Francuska je tada u Berlinu poražena od Italije nakon penala, a Zidane je ranije morao pod tuš jer je dobio direktan crveni karton. Ta situacija je postala legendarna kada je Zizu glavom udario Marca Materazzija.

Zidane nije nikada volio pričati o tome, ali je odmah znao da to nije bilo baš u redu što je uradio. Samo dan kasnije on je objavio da je završio svoju karijeru iako mnogi kažu da je mogao igrati barem još jednu sezonu.

Od tog incidenta prošlo je skoro 14 godina i čini se da se i Zidane sada zna našaliti zbog toga. Naime, vlasnik Almerije, Turki Al-Sheikh, se fotografisao sa Zidaneom i prilikom toga imitirao je Materazzija što je nasmijalo Zizua.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon svega oglasio se čak i Materazzi koji je bio oduševljen potezom vlasnika Almerije.

Top Komentari

1921
nije imitiro materacija nego zidana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi