Vlasnik Derbyja ne pušta Lamparda u Chelsea

Želi ga na duže staze u klubu

Vlasnik Derbyja ne pušta Lamparda u Chelsea

Ekipa Chelseaja trenutno je bez trenera jer je dosadašnji šef stručnog štaba Maurizio Sarri potpisao ugovor sa Juventusom i od naredne sezone će voditi tu ekipu.

Zato se u engleskim medijima sve više priča o novom treneru tima sa Stamford Bridge stadiona, a mnogi smatraju da će to biti legendarni fudbaler kluba Frank Lampard.

Popularni Frankie je i po kladionicama najveći favorit, a čini se da su, osim njega, samo reda radi na spisku mogućih imena Rafael Benitez, Jose Mourinho itd.

Ipak, čini se kako neće baš sve ići tako glatko po čelne ljude Chelseaja obzirom da vlasnik Derby Countyja Mel Morris nema namjeru pustiti svog trenera. On je to potvrdio u izjavi za Sky Sport.

"Nema nikakvih nazaka da Lampard odlazi, osim činjenice da Chelsea trenutno nema trenera. Mi smo svima dali doznanja, a posebno Franku, da ga želimo na duže staze imati u klubu. Ako Chelsea želi Franka, onda mora poslati ponudu za to. U međuvremenu, mi nastavljamo graditi planove za narednu sezonu skupa sa Frankom kako bi mu dokazali koliko svi koji su povezani sa klubom žele da on ostane", kazao je Morris.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Lampard je u premijernoj sezoni sa Derbyjem stigao do play offa za ulazak u Premier ligu, ali je poražen u finalnom meču od Aston Ville.

Lampard je kao igrač živa legenda Chelseaja, ali mnogi smatraju da bi ga bilo isuviše rano gurnuti u vatru i postaviti za prvog trenera kluba obzirom da ima jako malo iskustva.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije