Juventus je majstor za pregovore: Poznato koliko su platili obeštećenja za Sarrija!

Chelsea nije dobio novca koliko su očekivali

Juventus je majstor za pregovore: Poznato koliko su platili obeštećenja za Sarrija!

E. Čaušević

Juventus je jučer zvanično potvrdio da je italijanski stručnjak Maurizio Sarri novi trener ovog kluba.

Sarri je samo godinu dana proveo na klupi Chelseaja i nije mogao da odbije kada je stigao poziv Juventusa. Ovaj stručnjak s Plavcima je osvojio Evropsku ligu i očekivalo se da će i dalje ostati na klupi londonskog kluba.

Međutim, Juventus je bio veoma uporan u pregovorima, a ni Sarri nije krio želju da prihvati ponudu. Jedini problem bio je ugovor koji je ovaj trener imao s Chelseajem.

Plavci nisu željeli tek tako da raskinu sardnju jer je u ugovoru jasno pisalo da je Sarrijeva otkupna klauzula šest miliona eura. Juventus je sigurno platio obeštećenje, ali Tuttosport prenosi da su prošli mnogo bolje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Juventus je za Sarrija platio samo milion eura, te da su u pregovorima uspjeli da snize cijenu za čak pet miliona eura. Sarri je tokom pregovora samo ponavljao da se želi vratiti u Italiju jer je bitno da bude blizu svojih roditelja koji nisu u najboljem zdravstvenom stanju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije