Vlasnik FK Sarajevo predlaže da se u Vijetnamu prekine prvenstvo

V-liga trenutno stopirana

Vlasnik FK Sarajevo predlaže da se u Vijetnamu prekine prvenstvo

A. Čaušević

Većinski vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam predložio je prekid fudbalskog prvenstva u Vijetnamu nakon što se povećao broj zaraženih koronavirusom u toj zemlji. 

V-liga je trenutno stopirana na neodređen period, a Nam predlaže da se sezona okonča bez proglađšenja šampiona te izbacivanja u niži rang.

Mnogi od vijetnamskih klgubova su predložili da se prvenstvo okonča ranije od planiranog u slučaju da nije moguće odrediti tačan datum nastavka takmičenja. Taj prijedlog je podržao i Nam.

"Ako nije moguće odrediti kada će se utakmice ponovo igrati, defintivna odluka je da se prekine. Takva definitivna odluka će uštediti vrijeme, novac te izvore sredstava za organizatore i klubove učesnike."

"Da niko ne ispadne je savršeno opravdano, ali neće biti šampiona. Ne možemo izabrati šampiona nakon 11 kola jer je kompletirana samo polovina prvenstva".

"Dvije su opcije. Jedna je da se ponište rezultati, a druga da se zadrže te proglasi šampion i tim koji ispada. Od te dvije opcije moje mišljenje je da treba poništiti rezultate, ne proglasiti šampiona i tim koji ispada", naglasio je Nam.

"U Bosni i Hercegovini smo odigrali dvije trećine prvenstva. Organizatori su odlučili da se prekine takmičenje i proglasi šampiona. Naravno bilo je nezadovoljnih klubova, ali takva odluka je opravdana, postali smo šampioni, imali smo tri boda više od prvog pratitelja", rekao je Nam.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Da su kitari kojim slucajem u prvom kolu pobijedili 0:7, on bi trazio da se i nasa liga prekine, ali sa proglasenjem prvaka.
2 6
LevoKrilo
Joj demagoga sve znaju....Kada je Amaw sa Brkovićem štimao ove čunga lunga titule od kojih su se i proglasili u to vrijeme najtrofejnijim klubom, tada su šutjeli i odgovaralo im je....Od tih titula oni sebe nazivaju največim klubom a prije rata su bili, onako odsrednji klub i ništa više...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti