Vlasnik portugalskog kluba prodavao utakmice

Kinez u skandalu

Vlasnik portugalskog kluba prodavao utakmice

M. Šljivak
Teme:

Portugalski klub Deportivo Aves našao se u skandalu oko klađenja.

Bivša izvršna direktorica kluba Estrela Costa u jednom od razgovora da je vlasnik kluba Wie Zhao namjestio tri utakmice protiv kluba, te se kladio na njih.

U snimljenom telefonskom razgovoru između nje i kineskog vlasnika čuju se razgovori o namještenim utakmicama, klađenju i čak o planiranom ispadanju u niži rang.

Costa u ovom razgovoru sagovornika oslovljava nadimom 'Nick', a prema tvrdnjama portugalskih medija upravo je to nadimak kojeg voli koristiti kineski vlasnik.

Kineski biznismen je u prethodnim mjesecima često zaboravljao na plate igračima, a očigledno je odlučio da svoj račun podeblja kladeći se na utakmice vlastitog tima i pritom osiguravajući da rezultat bude po njegovom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Aves se još uvijek nije oglasio o ovim optužbama, kao ni bivša direktorica portugalskog kluba koji je uvjerljivo posljednji na tabeli sa samo 13 bodova iz 24 odigrane utakmice.

Dres ovog tima nosi i bh. fudbaler Adi Mehremić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi