Drobarov u FK Sarajevo stigao kao veliko pojačanje, brzo otišao, a sada ima novi klub

Potpisao je ugovor

Drobarov u FK Sarajevo stigao kao veliko pojačanje, brzo otišao, a sada ima novi klub

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Nekadašnji defanzivac FK Sarajevo Vlatko Drobarov pronašao je novi klub.

Nekadašnji defanzivac FK Sarajevo Vlatko Drobarov pronašao je novi klub.

Naime, Drobarov se skrasio u Bugarskoj, te je predstavljen kao novi član ekipe Cherno More. Na Koševu se nije dugo zadržao, imao je i problema sa povredom, te je brzo dogovoren raskid saradnje.

Ipak, i pored povrede nastupio je na nekoliko utakmica rovit, te pokazao svoje kvalitete.

Na kraju se odlučio za odlazak te ga novi izazov očekuje u Cherno Moru.

Ovaj tim je trenutno na petom mjestu elitnog ranga bugarskog nogometa sa 36 osvojenih bodova. U Bugarsku se prije par dana vratio i bivši selektor naše reprezetnacije Ivaylo Petev koji je preuzeo Ludogorets, drugoplasirani tim lige.

Oglasi

Igrao je na različitim kontinentima Drobarov. U Meksiku je igrao za Murcielagos, u Saudijskoj Arabiji za Ohod iz Medine, u Indiji za Kerala Blasterse, a bio je član armenskog Banantsa, kiparskog Arisa iz Limassola, te Belasice, Teteksa, Vardara, Skopja i Napredoka u svojoj Sjevernoj Makedoniji.

Po odlasku sa Koševa govorio je za SportSport.ba.

“Neću puno pričati općenito o igračima i ljudima iz kluba, ja ću o sebi. Došao sam u veliki klub, sa velikim navijačima, a dogodilo se to što se dogodilo. Dva puta sam se povrijedio, prvo sam pokidao koletaralni ligament, a kada sam se vratio pokidao sam sve ligamente zgloba. Mogu samo ako mi možete dati prostor da se posebno zahvalim cijelom medicinskom timu kluba Ismaru, Eldinu, Mirzi, Karabegu, Maksiću, Vrabcu...

Oni su mi omogućili da poslije takve povrede poslije koje se ide na operaciju i pauzu od četiri do šest mjeseci  zapravo zaigram utakmicu za 22 dana. Primio sam milion injekcija, koristio veliki broj tableta, sve da bi pomogao ekipi na terenu. Dao sam svoj maksimum, moža to nije bilo dovoljno u tom trenutku, ali to je bilo tako“.

Rizikivao je zdravlje da bude na pomoći ekipi.

Oglasi

“Igrao sam slobodno ću reći bez jedne noge. Ozbiljno to kažem. Bio je snimak koji je pokazao da trebam na operaciju, ali oni su se složili da proguram to bez operacije i da kako mi to kažemo 'stisnem' zube. Imao sam stvarno puno problema, žao mi je zbog toga, ali život ide dalje. Opet hvala medicinskom timu, da nisu bili oni, ko zna šta bi ja radio... Operacija je bila najgora opcija, ali i najrealnija“.

Bilo je problema u igračkom kadru Sarajeva od samog starta nove sezone, dosta problema i povreda...

“Kada sam se povrijedio prvi put propustio sam pripreme, a kada to propustiš ne možeš bit tako spreman. I Marin Aničić se povrijedio, vrhunski je to igrač, veliki profesionalac, ali pokidao je ligamente. Ove povrede su dio našeg sporta i moramo se pomiriti sa tim“.

Odlazak iz Sarajeva promijenio je mnoge stvari za bordo tim. Zenica nije donijela sreću, čak naprotiv.

“To što smo promijenili stadion je jako utjecalo na sve nas. Putovali smo svaku utakmicu u Zenicu, kao da igraš u gostima svaki put. To nije to, nije to naš domaći teren. Koševo je Koševo, sve je drugačije. Osjećaj nas, ali i gostiju je drugačiji kada porediš Koševo i Zenicu. Krenuli smo dobro, stizale su pohvale, ali završilo se kako se završilo“, rekao je tada Drobarov za SportSport.ba.

Top Komentari

rabodimis
Ide suplja ko halva.. Krivo je more !
0 0
Prazina
Neće puno o timu, saigračima, samo ću o sebi, a na kraju baš suprotno. Koji glupi tekst! Opet je bilo Google translate od nekud bzv
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi