Drobarov sasvim otvoreno: "Psihološki problemi su bili ogromni, igrao sam s jednom nogom"

Makedonski defanzivac brzo završio epizodu u bordo dresu

Drobarov sasvim otvoreno: "Psihološki problemi su bili ogromni, igrao sam s jednom nogom" · Intervju

Samir Mlaćo
Na velika vrata makedonski defanzivac Vlatko Drobarov (30) stigao je uoči ove sezone Premijer lige naše zemlje u FK Sarajevo, no jučer je završio svoju epizodu na Koševu. Za SportSport.ba ističe da je nije očekivao da će ovako brzo i završiti tu epizodu, ali i otvoreno govori o prekidu saradnje, povredama koje su ga mučile, rezultatima, Ismiru Mirviću, odlasku ekipe iz Sarajeva u Zenicu te brojnim drugim zanimljivim temama.

Odigrao je 14 utakmica u prvenstvu, jednu u Kupu BiH, te imao velikih problema sa povredama. Jučer je potpisao raskid saradnje, a sa Koševa su tako najavili  nove promjene u igračkom kadru.

Drobarov se vratio u Makedoniju, a kada smo ga danas kontaktirali otvoreno je pristao govoriti o periodu provedenom u FK Sarajevo, navijačima bordo kluba, Ismiru Mirviću, povredama, saigračima, rezultatu kojima niko u FK Sarajevo nije zadovoljan.

“Jučer sam stigao u Skoplje. Nema problema, tu sam za vas uvijek“, prve su riječi Makedonca kada smo ga nazvali.

Otvoreno smo krenuli u razgovor. Rastanak sa FK Sarajevo, očekivao si to?

“Iskreno, zbog rezultata i svega što se dešavalo to je možda i očekivano. Klub hoće neke promjene, ja to cijenim i poštujem. Tako da smo se razišli na taj način i pristao sam ja, kao i oni i sve smo se dogovorili“.

Oglasi

Kakve su to promjene, šta su ti rekli u klubu?

“Naravno da ako nema rezultata promijeni se trener, pa i igrači... Tako je u nogometu kada nema rezultata. Oni su to uradili, te mislim da još par igrača ide, ne znam sada baš tačno i ko... To je to“.

Kako gledaš period proveden u FK Sarajevo. Sjajan start, a onda velika kriza, gotovo nevjerovatna.

“Neću puno pričati općenito o igračima i ljudima iz kluba, ja ću o sebi. Došao sam u veliki klub, sa velikim navijačima, a dogodilo se to što se dogodilo. Dva puta sam se povrijedio, prvo sam pokidao koletaralni ligament, a kada sam se vratio pokidao sam sve ligamente zgloba. Mogu samo ako mi možete dati prostor da se posebno zahvalim cijelom medicinskom timu kluba Ismaru, Eldinu, Mirzi, Karabegu, Maksiću, Vrabcu... Oni su mi omogućili da poslije takve povrede poslije koje se ide na operaciju i pauzu od četiri do šest mjeseci  zapravo zaigram utakmicu za 22 dana. Primio sam milion injekcija, koristio veliki broj tableta, sve da bi pomogao ekipi na terenu. Dao sam svoj maksimum, moža to nije bilo dovoljno u tom trenutku, ali to je bilo tako“.

Oglasi

Rizikivao je zdravlje da bude na pomoći ekipi.

“Igrao sam slobodno ću reći bez jedne noge. Ozbiljno to kažem. Bio je snimak koji je pokazao da trebam na operaciju, ali oni su se složili da proguram to bez operacije i da kako mi to kažemo 'stisnem' zube. Imao sam stvarno puno problema, žao mi je zbog toga, ali život ide dalje. Opet hvala medicinskom timu, da nisu bili oni, ko zna šta bi ja radio... Operacija je bila najgora opcija, ali i najrealnija“.

Bilo je problema u igračkom kadru Sarajeva od samog starta nove sezone, dosta problema i povreda...

“Kada sam se povrijedio prvi put propustio sam pripreme, a kada to propustiš ne možeš bit tako spreman. I Marin Aničić se povrijedio, vrhunski je to igrač, veliki profesionalac, ali pokidao je ligamente. Ove povrede su dio našeg sporta i moramo se pomiriti sa tim“.

Odlazak iz Sarajeva promijenio je mnoge stvari za bordo tim. Zenica nije donijela sreću, čak naprotiv.

Oglasi

“To što smo promijenili stadion je jako utjecalo na sve nas. Putovali smo svaku utakmicu u Zenicu, kao da igraš u gostima svaki put. To nije to, nije to naš domaći teren. Koševo je Koševo, sve je drugačije. Osjećaj nas, ali i gostiju je drugačiji kada porediš Koševo i Zenicu. Krenuli smo dobro, stizale su pohvale, ali završilo se kako se završilo“.

Kakvu si saradnju imao sa Feđom Dudićem?

“Imali smo super odnos. Korektan čovjek, odličan trener, čeka ga dobra budućnost. Jako je mlad, došao je iz Veleža sa puno uspjeha, ali nažalost nije se poklopilo dosta toga“.

Smatra da Sarajevo ima kvalitetan kadar, te otvoreno ističe jedan problem.

Oglasi

“Nije bio problem kvalitet igrača, tu ima strašno dobrih igrača. Psihološka tortura je tu bila problem. Imali smo gotovo svi psihološki problem. Ne znam zbog čega, ali tako se sve poklopilo. Nismo imali rezultate, klubu sada trebaju promjene i klub je već odlučio tako“.

Da li onda bio potreban psiholog ekipi, da li se moglo reagovati na vrijeme, zaustaviti 'brod koji tone'?

“Iskreno, nismo imali ni sreće. Neću pričati o zadnjim utakmicama, ali na početku znate da smo imali utakmica sa 30 šansi, a završi utakmica 0:0, 1:1. Kada ne uzmeš ta tri boda, teško se onda vratiti. Iscrpiš se, pružiš mnogo toga, a nemaš bodova. Problem je onda u glavi, veliki problem. Prošli smo težak period, kako ja, tako i svi ostali“.

Dosta povreda, zbog čega je to tako? Vjerovatno klub u Premijer ligi sa najviše igračima sa problemima na tom polju.

“Ne znam zbog čega je to tako bilo. Povrede nisu bile sve iste. Deset igrača se povrijedilo, a svi su imali različite povrede. Čirjak je polomio kost, ja sam se povrijedio dva puta, Aničić se također povrijedio, Avdija nešto drugo, pa i Musa, te Avramovski i Suljić. Suljić je imao rupturu mišića.  Ne znam... Sve se poklopilo, ali loše po nas. Svi su imali neki problem, pa smo se vraćali, ali nije bilo to to. Nije to bila onda ekipa sa 11 poredanih kako treba. Uvijek si nešto morao mjenjati, neke prinudne promjene i slično“.

Oglasi

Kako gledaš na period proveden u BiH, Premijer ligi?

“Zahvalan sam svim navijačima, te klubu, direktoru i direktorici. Većeg gospodina od prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića nisam upoznao. Iskreno mu želim svu sreću na privatnom planu, te na klubskom sa FK Sarajevo. Nisam očekivao da ću za šest mjeseci se rastati sa klubom, ali tako se na kraju desilo“.

Nastavio je biranim riječima o Mirviću koji je također dobio određene kritike od razočaranih navijača.

“Normalno je to kada si predsjednik, direktor ili trener kluba da si na meti kritika kada nema rezultata. Što se tiče Mirvića, ono što radi za klub ljudi možda još i ne znaju, ali mislim da radi odličan posao. Rezultati nisu u korist FK Sarajevo, ali to ne znači da on nije pravi čovjek za klub“.

Otvoreno je govorio o Premijer ligi, infrastrukturi, suđenju...

"Iskreno, liga ima puno igrača koji su jako kvalitetni. Teška je liga za igrati. Posebno na ovim terenima nekim... Čudna mi je bila odluka da se tereni rade u sred sezone, to nema nigdje na svijetu. Sačekaš da završi sezona pa radiš dva – tri mjeseca. Željo, Zrinjski, Široki Brijeg nisu mijenjali stadione, pogledajte njiove rezultate, jer kada igraš kući sve je drugačije. To me iznenadilo, čak sumnjam da će Koševo biti gotovo za proljeće, ali eto vidjet ćemo.

U Premijer ligi ligi mora da se popravi i suđenje. Sarajevo kao veliki klub ne zaslužuje ovakvo suđenje. FK Sarajevo je trn u oku svima, a to ne zaslužuje ovaj klub. Najveći je u državi, mora da ima veći kredit od svih. Ne kažem da sudije trebaju da pomažu, ali da to bude  50-50. VAR je isto potreban, jer neke situacije ne mogu da prođu kao što su prošle“.

Kakvi su tvoji planovi za dalje?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sada slijedi odmor nekih deset dana. Onda ide rehabilitacija, fokusirat cu se na to, te da vrijeme provedem sa poroicom i spremim se za nove izazove“, dodao je na kraju razgovora Vlatko Drobarov, sada već bivši član FK Sarajevo.

Drobarov je u FK Sarajevo stigao iz bugarskog Cherno More, a nastupao je i na Kipru, te Indiji, Saudijskoj Arabiji, Armeniji, kao i svojoj Makedoniji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Pitari na aparatima hehehe....
1 9
nakopitam
To se zove TAL.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti