Vlatko Glavaš preuzima Iskru?

Vlatko Glavaš preuzima Iskru?

Samir Mlaćo

Nakon veoma turbulentne sezone u kojoj su tek u predzadnjem kolu uspjeli obezbijediti opstanak, nogometaši Iskre nalaze se na zasluženom odmoru. Nije poznat tačan termin početka pripremama, kao ni ko će napustiti, a ko pojačati tim sa Jaklića.

Trener koji je Iskru spasio 2011/2012.g, te u sezoni koja je iza nas, Salim Duraković, nalazi se na trenerskom usvršavanju UEFA A program, te je izvjesno da neće početi pripreme sa ekipom, ukoliko uopšte bude trener Plavih sa Jaklića u narednoj sezoni.

Za to vrijeme čaršija bruji o tome kako će Iskru u narednoj sezoni voditi proslavljeni Bugojanac, nekadašnji kapiten i trener naše reprezentacije, Vlatko Glavaš. Glavaš je u svojoj dosadašnjoj karijeri vodio i nekoliko niželigaških klubova u Njemačkoj, Olimpic, Slobodu, Čelik, a posljedni angažman imao je u hrvatskom drugoligašu Vinogradaru.

Navodno, obavljeni su prvi razgovori i postoji obostrana želja da Iskru sa klupe u narednoj sezoni vodi Glavaš. Naš portal kontaktirao je Vlatka Glavaša koji nije odbacio mogućnost preuzimanja Iskre, ali ni potvrdio isto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mogu da kažem da sa pravim ljudima želim pun stadion i Premijer ligu. Ovo tavorenje u mjestu ne treba nikom", bio je tajnovit Glavaš.

Saznajemo da će sve biti poznato u narednim danima, odnosno prije početka priprema kluba. Jedini igrač koji je napustio Iskru do sada je mladi napadač Dženan Haračić koji se već nalazi na pripremama Slaven Belupa, ali zbog problema sa papirima još uvijek nije potpisao ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.