Vodeća Benfica se poigrala sa Guimaraesom

Četiri gola u mreži domaćih

Vodeća Benfica se poigrala sa Guimaraesom

A. Haznadarević

Visokom pobjedom vodeće Benfice od 4:0 nad Guimaraesom, okončano je 23. kolo Portuguese lige.

Gostima je trebalo skoro cijelo poluvrijeme da dođu do gola Guimaraesa, a prvi gol na meču postigao je Cardozo iz penala u 38. minutu.

 

U nastavku, Garay je povisio nakon asistencije Pereza, a isti igrač je upisao i drugu asistenciju u 82. minutu, kada je Salvio pogodio za 3:0.

 

Posljednji, četvrti gol na meču, djelo je Morena, koji je u četvrtom minutu sudijske nadoknade zapečatio sudbinu Guimaraesa.

 

Ono što je bio ključ ovako visoke pobjede Benfice, bio je crveni karton Kanua iz 60. minuta meča, te su domaći posljednjih pola sata bili primorani igrati sa igračem manje na terenu.

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugalska liga, 23. kolo

Guimaraes - Benfica 0:4 (Cardozo (P) 38, Garay 61, Salvio 82, Moreno 94) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.