Vojvodić: Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme

Trener GOŠK-a za SportSport.ba

Vojvodić: Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme

S. Mlaćo

GOŠK je sezonu u kojoj je osvojena šampionska titula u Prvoj ligi Fedracije BiH zaključio pobjedom nad Veležom (1:0). 

Tako je u dobrom raspoloženju spuštena zavjesa na uspješnu godinu, a čast da otvori šampanjac s igračima imao je trener Darko Vojvodić.

“Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Veleža. Utakmica nije imala rezultatski značaj ni za njih, ni za nas, a mi smo imali veliku želju dokazati da smo najkvalitetniji tim ove lige i u tome smo uspjeli. Svi parametri kažu da smo najbolji, uz respekt ostalim klubovima”, kaže Vojvodić na počeku razgovora za SportSport.ba.

Tri puta vam je titula izmakla u posljednjem kolu, ovog puta ste je obezbijedili kolo prije kraja.

“U svim tim slučajevima kada sam zaustavljan u posljednjem kolu vodeći Zvijezdu, GOŠK i Lukavac sam iz sjenke dolazio u situaciju da igram za plasman u Premijer ligu, tako da te sezone ne smatram neuspjehom. Za neke od tih utakmica i danas se vuku repovi i to je još jedna satisfakcija za mene. Ovog puta sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.”

Jeste li vjerovali u titulu kada ste došli na kormilo GOŠK-a?

“Jesam! To sam odmah rekao igračima i Luji Iliću. I direktor Ilić je vjerovao i u mene i u igrače i u uspjeh. Od igrača sam tražio da me slušaju, oni su to uradili i skidam im kapu zbog toga. S diobe četvrtog mjesta na kraju smo dospjeli na vrh.”

Šta može GOŠK u Premijer ligi?

“Može opstati, ali se dotad moramo kvalitetno pojačati kako klupska administracija, tako i ekipa. Zajedništvo već imamo, a što se tiče pojačanja sigurno je da ćemo se bazirati na ambicioznim igračima željnim dokazivanja. Nećemo dovoditi islužene igrače. Ovi koji su bili uz mene i koji su iznijeli teret sezone sigurno ostaju tu. Posljednja utakmica pokazala je da nam treba šest ili sedam pojačanja.”

Koga vidite kao favorita u Prvoj ligi FBiH i u Premijer ligi BiH naredne sezone?

“U Premijer ligi će se pitati tri vodeća kluba, Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, a favorit broj jedan u Prvoj ligi u narednoj sezoni je Sloga Simin Han.”

Koji su krajnji dometi bh. predstavnika u Evropi?

“Veliki uspjeh za sve te klubove je sam plasman u Evropu. Nadam se da će otići korak dalje i popraviti rezultate iz prethodnih sezona. Želim im da što duže opstaju u evropskim takmičenjima.”

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uskoro slijedi meč reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke. Šta očekujete?

“Kao vatreni navijač reprezentacije očekujem pobjedu Zmajeva. O drugačijem ishodu ne razmišljam", dodao je za kraj Vojvodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije