Vojvodić obavio prozivku, sutra prvi trening

Olimpik krenuo s pripremama

Vojvodić obavio prozivku, sutra prvi trening

A. Čaušević

Olimpik je danas krenuo s priprema za drugi dio sezone Prve lige FBiH u kojem će cilj biti samo jedan - izboriti povratak u Premijer ligu. 

Fudbalerima Olimpika se između ostalih obratio novi trener Darko Vojvodić uz opasku da Vukovi u nastavak sezone ulaze kao jači tim.

"Jedan jedini cilj ispred nama je plasman u Premijer ligu, iako nije daleko od toga da traže da osvojimo i KuP. Međutim, ja sam neko ko uvijek prihvata izazov, tako da mi je drago što sam došao u Olimpik. Drago mi je što smo doveli kvalitetne igrače i drago mi je što su svi igrači ostali, tako da dosta jači ulazimo u drugi dio prvenstva, rekao je Vojvodić i dodao:

"Rekao sam igračima da je ovo jako teška liga i zahtjevna, i da nisu favoriti protiv nikoga. Da svakoj utakmici moraju pristupiti na određen način. Ali, mi to umijemo, mi to znamo. I ovi momci koji su bili u prvom dijelu su pokazali da znaju, a uz ova pojačanja koja su došla, tu prije svega mislim na Adu Osmanovića, Mojovića, Lekanića i Adžema, koji su sjajni igrači i momci, te koji bi predstavljali pojačanja i za neke premijerligaške ekipe, a ne za nas. Tako da, svaka im čast što su nam ukazali povjerenje, a mi ćemo se potruditi da im bude lijepo kod nas.

"Radit ćemo do 25. januara ovdje, a onda idemo u Međugorje gdje ćemo odigrati četiri utakmice i dvije po povratku".

Zajko Zeba se prisjetio ljetošnje prozivke kada nije bilo prostora niti potrebe za euforijom, dok je sada situacija puno drugaćija.

"Mi smo imali neki svoj interni cilj, ali radi puno mlađih igrača i radi nekih koji su došli tek u Olimpik, bilo je bespotrebno nabijati odmah pritisak na početku. Svojim igrama smo zaslužili to prvo mjesto. Imamo dobru startnu poziciju i sve utakmice koje su nam ostale su izuzetno teške, ali imamo i mi neka pojačanja. Trebali bi biti još bolji i jači u nastavku sezone, započeo je Zeba, te se osvrnuo na dolazak novog trenera, Darka Vojvodića.

"Šef je bio otvoren i direktan i ja to cijenim. Svaki trener ima svoje neke metode rada. Mislim da je pošteno rekao prema nama u lice, a i igrači su pametni. Shvatili smo šta je na prvom mjestu, to je zalaganje i htijenje, a normalno na kraju niko ne zna šta će biti. Mi ćemo se potruditi da ispunimo naš cilj da uđemo u Premijer ligu, a moje mišljenje je da ne bi trebali imati nekih problema oko toga. Mi smo dosta daleko dogurali u Kupu. Ima tamo protivnika sa kojima možemo igrati, ja sam optimista po tom pitanju, rekao je Zeba.

Adnan Osmanović se vratio na Otoku ove zime, a kako sam kaže drago mu je da je opet na Otoci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Drago mi je što sam se vratio. Poznajem puno i novih igrača koji su došli. Mislim da je kao inače TOŠK najveći konkurent. Imaju dobre navijače koji ih nose, a što se tiče Kupa BiH mislim da možemo otići jako daleko, ali ima dosta teških protivnika", rekao je Osmanović.

Fudbaleri Olimpika će prvi trening imati sutra, a stručni štab će pored šefa Vojvodića činiti i Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti