Vojvodić pronašao novi angažman: "Dobar glas daleko se čuje"

Bh. trener u Srbiji

Vojvodić pronašao novi angažman: "Dobar glas daleko se čuje"

A. Čaušević

Darko Vojvodić je pronašao novi angažman i to van granica Bosne i Hercegovine.

Naredna stanica u trenerskog karijeri ovog 49-godišnjeg Fočaka bit će Srbija, odnosno tamošnji drugoligaš Radnički 1923 iz Kragujevca.

Da će u narednom periodu raditi u Srbiji Vojvodić je potvrdio u kratkom razgovoru za SportSport.ba.

"Dogovorili smo sve, sutra ću preuzeti tim, a prvi put ću ih voditi u nedjelju. Ekipa je loše startala, ali u ovoj sezoni ambicije su visoke. Dobar glas se daleko čuje", rekao je Vojvodić.

Vojvodić je postao ekspert da izbori promociju u elitni rang. To je uradio sa GOŠK-om 2017. godine, te prošle sezone s Borcem. Isto će u mu biti cilj i u novom klubu.

"Stvarno se radi o velikom klubu iza kojeg stoji armija navijača. Dat ćemo sve od sebe da izborimo plasman. Liga je ujednačena i imamo realne šanse da plasiramo u viši rang", rekao je Vojvodić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nakon šest odigranih kola Radnički je 11. na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Ovu ekipu danas čeka gostovanje Sinđeliću iz Beograda, a Vojvodić neće sjediti na klupi svog novog tima.

Vojvodić je ranije kao trener bio angažovan u zvorničkoj Drini, Slobodi, Radničkom iz Lukavca, Gošku, Slaviji, Zvijezdi Gradačac, Slogi Simin Han, odnosno današnjem Tuzla Cityju te Borcu iz Banja Luke.

Promo

Top Komentari

mirza24
HAHAHAHAHA uhhhhh daleko dogura 2 liga
0 5
GAAzIJaaaA
Cuj dobar glas daleko se cuje...Pa NARKOMANU, nisi preuzeo PARTIZAN, ZVEZDU, VOJVODIJI ili hajde u najmanju ruku Macvu...preuzeo si ZAKOVANOG DRUGOLIGASA..PANJU JEDAN..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi